Αντιφασιστική διαδήλωση στους Αμπελοκήπους – Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες

Χιλιάδες αγωνιστές, το μεσημέρι της 8 Απριλίου, διαδήλωσαν στους Αμπελοκήπους κατά της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Εκδήλωσαν την αγανάκτησή τους για τον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή, από τάγμα εφόδου των φασιστών, την 31 Μαρτίου, και για την προσπάθειά τους να σπείρουν την τρομοκρατία στη γειτονιά.

Είδαμε για άλλη μία φορά το σκληρό πρόσωπο του φασισμού. Ενώ είναι εξαφανισμένοι το τελευταίο διάστημα, δεχόμενοι από μία σειρα αντιφασιστικών ηττών, δε δίστασαν να στοχοποιήσουν αθώο πολίτη διεκδικώντας να το ”παίξουν” μαχητικοί τόσο για εσωτερική κατανάλωση και ως απάντηση στις εσωτερικές τους πιέσεις, όσο για να προβάλλουν τα ”δοντια” τους στο δικό μας ταξικό στρατόπεδο. Για άλλη μία φορά απέτυχαν και βυθίστηκαν στην ανυπαρξία τους.

Προσπαθούν να ποντάρουν στο διεθνές κλίμα που ωθεί την ακροδεξιά ως εναλλακτική για την παγκόσμια πολιτική και οικονομική κρίση αλλά στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα τα πράγματα είναι αλλιώς. Το ταξικό αντιφασιστικό κίνημα όχι μόνο δεν έχει συντριφθεί, αλλά διεκδικεί και κερδίζει. Έχει τσακίσει κάθε προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να εμφανιστεί στο δρόμο και συνεχώς ξεδιπλώνονται κι άλλες ευκαιρίες μπροστά του.

Είναι στοίχημα για το ίδιο να μην εφησυχαστεί και να ποντάρει σε αυτές. Εκμεταλλευόμενο τις παρούσες συνθήκες και τους συσχετισμούς να συνεχίσει να τσακίζει τα τσιράκια των αφεντικών σε οποιοδήποτε πεδίο της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, να επενδύσει σε αυτές τις νίκες και να εμφανιστεί πιο δυνατό και ικανό για τις μελλοντικές μάχες.

Το φάντασμα του παρελθόντος βρυχάται αλλά παραμένει δυνατή πολιτική δύναμη που περιμένει την πολιτική του ευκαιρία για να αναδυθεί.
Η οργάνωση, η αποφασιστικότητα και η προβολή του οράματος μας θα είναι οι παράγοντες οι οποίοι θα βάλουν ταφόπλακα στην ύπαρξή του και εναύσματα για τη συνέχεια της ταξικής πάλης.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s