Για την αντιφασιστική σύσκεψη 18/1 στο Περιστέρι και για τις κινητοποιήσεις 28 & 29/1

unnamed-2
Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ) και το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πετρούπολης Οκτάνα πραγματοποίησαν ανοιχτή σύσκεψη στην Εργατική Λέσχη Περιστερίου.
Η σύσκεψη έγινε με θέμα τη συμμετοχή στη Διεθνιστική Αντιφασιστική Συγκέντρωση και Διαδήλωση που διοργανώνεται στις 28/1 4μμ στην πλ. Ρηγίλλης και την οργάνωση αντιφασιστικής συγκέντρωσης την Κυριακή 29/1 το πρωί στην Πετρούπολη.
Παρευρέθηκαν πάνω από σαράντα άτομα και έγινε ένας πλούσιος διάλογος όπου τοποθετήθηκαν δέκα οργανώσεις, κοινωνικά στέκια, καταλήψεις, λαικές συνελεύσεις, κόμματα και δημοτικές κινήσεις από τις γειτονιές των δυτικών.
Συγκεκριμένα ήταν η Εργατική Λέσχη Περιστερίου, Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, Ανυπότακτη Πετρούπολη, Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού- Σεπολίων – Ακαδημίας Πλάτωνα, Κατάληψη Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης, Ανοικτός Κοινωνικός Χώρος Ιλίου, ΟΚΔΕ και ΕΕΚ.
Συνομολογήθηκε η συμμετοχή στη Διεθνιστική Αντιφασιστική Συγκέντρωση και Διαδήλωση στις 28/1 4μμ στην πλ. Ρηγίλλης και αποφασίστηκε η συνδιοργάνωση από τους παρευρισκόμενους αντιφασιστικής διαδήλωσης την Κυριακή 29/1 το πρωί στην Πετρούπολη ως απάντηση στο πολιτικό μνημόσυνο που θα κάνει η Χρυσή Αυγή στο κοιμητήριο Πετρούπολης για τα Ίμια.
Έγινε ενημέρωση για τον Όμιλο Salas και την εκχώρηση αίθουσας στη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής και διαβάστηκε Δελτίο Τύπου που κατήγγειλε τον συγκεκριμένο όμιλο.
Οι τοπικές συλλογικότητες έβαλαν τους δικούς τους προβληματισμούς στην σύσκεψη. Συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της ένταξης των προσφυγόπουλων στα σχολεία των δυτικών την επόμενη εβδομάδα και αποφασίστηκε πως πρέπει να τα καλωσορίσουμε με την παρουσία μας και να αποσιωπήσουμε οποιαδήποτε ρατσιστική φωνή θελήσει να εκφραστεί.
Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε είναι η προσπάθεια συντονισμού των παρευρισκόμενων συλλογικοτήτων πάνω στο θέμα του αντιφασισμού.
Αποφασίστηκε να υπάρχει επικοινωνία και να ξαναβρεθούμε αφού πραγματοποιήσουμε την αντιφασιστική διαδήλωση στην Πετρούπολη.
Αντιφασιστική Διεθνιστική Συγκέντρωση 28/01, 4μμ, πλ.Ρηγίλλης.
Αντιφασιστική Συγκέντρωση 29/01, 11πμ, Κεντρική Πλατεία Πετρούπολης.

Leave a comment