Ο φασισμός έχει πρόσωπο και κόμματα. Να συντρίψουμε τους κοινωνικούς και πολιτικούς φασιστικούς θύλακες!

Ο φασισμός έχει πρόσωπο και κόμματα
Να συντρίψουμε τους κοινωνικούς και πολιτικούς φασιστικούς θύλακες!

Τρία χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που πραγματοποίησαν τα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής. Η 18 Σεπτέμβρη 2013 είναι μια σημαντική μέρα του ταξικού κινήματος. Οι μαζικές διαδηλώσεις εκείνης της μέρας ήταν η απαρχή ενός πολύμορφου αντιφασιστικού ξεσπάσματος που συνέβαλε στο ξεδόντιασμα του ναζιστικού κόμματος. Οι μάχες αυτές, όμως, δεν ανήκουν στο παρελθόν. Η 18η Σεπτέμβρη δεν είναι μια ημέρα «ιστορικής μνήμης» μόνο. Οι ναζί κάθε χρόνο προκαλούν γιατί ξέρουν τι συμβολίζει. Τέτοια μέρα πέρυσι ο Μιχαλολιάκος ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας του Φύσσα. Φέτος φασιστική παραφυάδα διοργανώνει εγκαίνια ναζιστικών γραφείων στον Άγιο Παντελεήμονα. Η θρασύτητα τους δεν είναι δείγμα δύναμης, αλλά εκμετάλλευση της αποχής από την αντιφασιστική μάχη τεράστιων οργανωμένων κομματιών του ταξικού κινήματος.
Έτσι στην Ευρώπη, μεν, ο φασισμός έχει μαζικά κόμματα και συγκροτεί ξενοφοβικά – ρατσιστικά κινήματα. Στην Ελλάδα, όμως, οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής και τα απόνερα τους απλά δοκιμάζουν μια αμυντική οργανωτική ανασυγκρότηση. Τα κοινωνικά εγχειρήματα τους παραμένουν μειοψηφικά και στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων. Όμως τα γρανάζια έχουν λαδωθεί! Ξαναστήνουν τις προσβάσεις τους στο πολιτικό και μιντιακό σύστημα, ενώ ξαναβρίσκουν διόδους σε μπάτσους, δικαστές, εκκλησία και στρατό. Παράλληλα ξαναστήνουν τις ομάδες μάχες τους. Οι πολλαπλές επιθέσεις που έχουν οργανωθεί το τελευταίο δίμηνο μπορεί να είναι «μικρής» έντασης σε σχέση με την περίοδο `10 – `13, αλλά προδίδουν την ενεργοποίηση ενός ενιαίου σχεδίου. Μετανάστες στον Ασπρόπυργο, επίθεση σε καταλήψεις προσφύγων και γραφεία κομμάτων, «καταλήψεις για έλληνες» και ρατσιστικά σωματεία.
Με το φασισμό δεν έχουμε ξεμπλέξει και δεν έχει απομείνει μόνο μια δικαστική εκκρεμότητα. Η δική της Χρυσής Αυγής δεν είναι σαν αυτή της Νυρεμβέργης αλλά ολοένα και περισσότερο λειτουργεί σαν πολιτικό πλυντήριο των ναζί. Η διάλυση των ναζιστικών σχημάτων, η απενεργοποίηση των κοινωνικών τους προσωπείων είναι μια καλή αρχή για τη μάχη που έρχεται.
Απέναντι στον εφιάλτη που προτάσσει ο κοινωνικός κανιβαλισμό των φασιστών, μας οδηγεί το όραμα του διεθνισμού και ταξικής αλληλεγγύης.
Στις 18 του Σεπτέμβρη δεν διασκεδάζουμε. Είμαστε οργισμένοι και αποφασισμένοι!

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9 6μμ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ (πάρκο ζαρντέν)
ΚΥΡΙΑΚΗ 18/9 5μμ πλατεία ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s