Απολογισμός αντιφασιστικής συγκέντρωσης-διαδήλωσης στον Ελαιώνα. Όχι στους νέους Άγιους Παντελεήμονες.

Στις 13/7, 70 αντιφασίστες κινητοποιήθηκαν στη συγκέντρωση – διαδήλωση που είχε καλεστεί από την ΟΡΜΑ και συμμετείχαν σύντροφοι από το ΕΕΚ και το στέκι Αντίπνοια. Αφορμή η νέα προσπαθεια των φασιστών να βγουν στην επιφάνεια μέσω της κατάληψης που έκαναν στον χώρο που προορίζεται για τζαμί. Μετά από μία ώρα παρέμβασης στην πλατεία που βρίσκεται στην περιοχή, αφού πετάχτηκαν τρικάκια και μοιράστηκαν προκηρύξεις, συγκροτημένα το μπλοκ των αγωνιστών αποπειράθηκε να κάνει πορεία στην Ιερά Οδό με κατεύθυνση την κατάληψη των φασιστών.

Στα 100 μέτρα η πορεία ήρθε αντιμέτωπη με ισχυρό αστυνομικό φραγμό από 4 κλούβες που ειχαν παραταχθεί κάθετα και σε 2 σειρές, διακόπτωντας την κινηση της Ιεράς Οδού και στα δύο ρευματα, ενισχυόμενες από πολλαπλές δικμοιρίες ΕΚΑΜ που ειχαν ακροβολιστεί σε κάθε μερια του δρόμου ακόμα και σε παραλληλα στενα. Βασικός οργανωτής της επιχειρησης των αστυνομικών δυνάμενων ήταν ο γνωστός Δαρείος, αυτος που θα ξήλωνε η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιλογή της αστυνομίας ήταν ξεκάθαρη: να προστατεύσει τους 30 μίζερους φασίστες, που είχαν κρυφτεί στα ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα της κατάληψης, από την οργή των αντιφασιστών.

Το κράτος έδειξε για άλλη μια φορά τις ιδεολογικο-πολιτικές του προτιμησεις και συγγενειες. Όταν σε μία περίοδο που οι μπάτσοι μπουκάρουν σε κοινωνικά στέκια και καταλήψεις στέγασης προσφύγων, παράλληλα επιλέγουν να προστατεύουν τους φασίστες συναγωνιστές τους και να τους σιγοντάρουν.

Η απάντηση που δίνουμε σε όλες αυτές τις απόπειρες να επανατοποθετήσουν τους κανίβαλους στην κεντροπολιτική ατζέντα είναι καθαρή. Δε θα επιτρέψουμε σε οποιαδήποτε φασιστική, πολιτική γκρουπα να βγει στο δρόμο και να χτίσει νέους Άγιους Παντελεήμονες.

Δε θα επιτρέψουμε να χτιστεί κανένα φασιστικό ορμητήριο. Η μισσαλόδοξη και ρατσιστική κατάληψη έχει σύντομη ημερομηνία λήξεως.

 

'ii

illl

P1010040

P1010042

P1010049

P1010050

uu

P1010043

One thought on “Απολογισμός αντιφασιστικής συγκέντρωσης-διαδήλωσης στον Ελαιώνα. Όχι στους νέους Άγιους Παντελεήμονες.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s