Συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Οι περίπου 7500 σελίδες, γεμάτες νέους φόρους, ο αυτόματος κόφτης μισθών συντάξεων, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι νέες υπεράνω όλων «ανεξάρτητες αρχές» στις οποίες παραχωρείται όλη η δημόσια περιουσία και τα δημόσια έσοδα, η πώληση των δανείων ακόμα και των κατοικιών, βουλιάζουν ακόμα περισσότερο την εργατική τάξη στη φτωχοποίηση. Ακόμα περισσότερος μόχθος του κόσμου της εργασίας περνά στα αδηφάγα στομάχια των τραπεζιτών. Η οικονομική κρίση αλέθει ακόμα περισσότερο την καθημερινότητά μας. Φυσικά για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάθε κόκκινη γραμμή έχει πάψει πια να υπάρχει. Κάθε υπόσχεση κάθε έστω μικρή υποψία παραχώρησης έχει χαθεί στην λήθη τους παρελθόντος. Υπάρχει μόνον η αγωνία να διατηρηθούν έστω και την τελευταία στιγμή για μία φορά ακόμα οι μισθοί των μπάτσων των δικαστικών και των στρατιωτικών.

Και την ίδια στιγμή οι συνθηκολογημένοι του ΣΥΡΙΖΑ ανέχονται και σιγοντάρουν τις νεοναζιστικές εμφανίσεις. Γίναμε μάρτυρες το πρωί της ημέρας της ψηφοφορίας, της απαγόρευσης συγκεντρώσεων στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα, αφού βέβαια οι αντιφασίστες είχαν ήδη πάρει την πλατεία από νωρίς το πρωί με σκοπό να μην εμφανιστούν αντιφασιστικές συμμορίες. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να προστατέψει τους φασίστες από την εξαφάνισή τους και να γίνει άξιος συνεχιστής της ”ταύτισης των δύο άκρων” θα πέσει στο κενό.

Η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε εκ νέου πως θα κάνει την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη των λακέδικων σωματείων και των απεργοσπαστών της στις 4 Ιουνίου. Μετά την  – στα μουγκά – εξαφάνισής ως εκδήλωσης λόγω των πρώτων σημαντικών αντιδράσεων από τη αντιφασιστική σύσκεψη και των πρώτων έμπρακτων δράσεων για την ακύρωση της σύναξής τους, των πρώτων ανακοινώσεων από μια σειρά σωματεία και φυσικά της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, την επαναφέρει ξανά στο προσκήνιο.

Χωρίς αυταπάτες και αναθέσεις, το αντιφασιστικό, εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, καλείται να τσακίσει κάθε απόπειρα προσέγγισης των νοσταλγών του Χίτλερ στους απογοητευμένους και πονεμένους παραγωγούς του πλούτου, κάνοντας ακόμα ένα βήμα προς την πλήρη εκμηδένισή τους.

Δε θα επιτρέψουμε, η λιτότητα, ο κοινωνικός κανιβαλισμός, η μισαλλοδοξία και ο ρατσισμός, να γίνουν η εναλλακτική λύση.

Σύνταγμα 22-5-2016

Advertisements

3 thoughts on “Συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s