Φοιτητικές παρεμβάσεις και ψηφίσματα συμπαράστασης για την δίκη 7/11

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες μέλη και φίλοι της ΟΡ.Μ.Α. πραγματοποιήσαμε πολιτικές παρεμβάσεις σε σχολές και τα πανεπιστήμια μας, επισκεπτόμενοι την Νομική, Φιλοσοφική, Γεωπονική και ΕΜΠ. Μοιράζοντας την Αντιφασιστική Φρουρά, συνομιλήσαμε με παλιούς και νέους φοιτητές για την μετα-μνημονιακή πολιτική περίοδο και τα καθήκοντα της εργατικής τάξης. Με προυπόθεση την αναχαίτιση της ακροδεξιάς, τους παροτρύναμε να ενταχθούν στον Αντιφασιστικό Αντικαπιταλιστικό αγώνα.

Παράλληλα, τοποθετηθήκαμε στις Γενικές Συνελεύσεις με ανακοινώσεις για τη δυναμική του φοιτητικού κινήματος στους ταξικούς αγώνες και τις προσεχείς αντιφασιστικές κινητοποιήσεις της ΟΡ.Μ.Α. απέναντι σε Χρυσή Αυγή και εργοδοτικούς-απεργοσπαστικούς μηχανισμούς σε Πέραμα και Ζώνη.

Μέσα από τη διάδοση των ιδεών μας προσπαθούμε να καλύψουμε τα πολιτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια. Παρουσιάζοντας τα πετυχημένα πολιτικά εργαλεία και την αντίληψη του Μαχητικού Αντιφασισμού με σκοπό η πλούσια παράδοση του φοιτητικού κινήματος, που σήμερα αρκεί για να διατηρήσει τις στοιχειώδεις κατακτήσεις της δωρεάν παιδείας και του δικαιώματος στο συνδικαλισμό, αύριο να ξεφύγει από αυτά τα όρια και να συμβάλλει στην αντίληψη του “δε μας αρκεί τίποτα λιγότερο από τα πάντα”, βγαίνοντας από τα προαύλια των σχολών κρατώντας την σημαία της εξέγερσης και δημιουργώντας μια νέα κοινωνία.

Σχετικά με την φασιστική ενέδρα της 26/5 στο Πέραμα σε κλιμάκιο της ΟΡ.Μ.Α. από μέλη του ναζιστικού σωματείου “Αγ. Νικόλαος” και την προσεχή δίκη στις 7/11, ζητήσαμε την στήριξη και την αλληλεγγύη των Φοιτητικών Συλλόγων Φιλοσοφικής και Ε.Μ.Φ.Ε., οι οποίοι υπέγραψαν ψηφίσματα συμπαράστασης. Καλέσαμε τους φοιτητές να σταθούν δίπλα μας στην αντιφασιστική συγκέντρωση στα Δικαστήρια Πειραιά στις 7/11 9πμ για:

  • την καταδίκη όλων των εμπλεκόμενων ναζιστών της ενέδρας,
  • την πλήρη αθώωση των αντιφασιστών κατηγορούμενων,
  • να κλείσουμε τη γιάφκα “Αγ. Νικόλαος” στη Ζώνη.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s