Παρέμβαση στους εργολάβους της Ζώνης Περάματος που διατηρούν σχέσεις με το χρυσαυγίτικο «σωματείο Άγιος Νικόλαος»

Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου κλιμάκιο της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού επισκέφθηκε τα γραφεία της “VOUDOURIS LTD ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΛΟΙΩΝ” Βουδούρη και την “ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΕΠΕ” Βένιου. Οι εργολάβοι αυτοί έχουν προσπαθήσει το προηγούμενο διάστημα να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη συνεπικουρούμενοι και από τους ελάχιστους φασίστες που συνεχίζει να διατηρεί το εργοδοτικό «σωματείο» της Χρυσής Αυγής “Αγ. Νικόλαος”.

Θα παρακολουθήσουμε μαζί με τις υπόλοιπες δυνάμεις του ταξικού κινήματος το ρόλο που θα δοκιμάσουν να παίξουν στις επόμενες κινητοποιήσεις και θα κριθούν με αυτά τα περιεχόμενα. Ειδικά, ο Βενιός δεν μπορεί να διατηρεί ως εργοδηγό το πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής και «Πρόεδρο» του ναζιστικού «σωματείου» Χρήστο Κυριτσόπουλο. Κάθε μισθός που λαμβάνει το κάθε φασιστικό στέλεχος είναι ματωμένα χρήματα. Είναι πριμοδότηση των δολοφονιών και τραυματισμών που έχει πραγματοποιήσει η Χρυσή Αυγή. Η μισθοδοσία του κάθε ναζιστικού στελέχους αποτελεί ευθεία χρηματοδότηση εγκληματικής οργάνωσης και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί από το ταξικό κίνημα.

Οι δυνάμεις της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα και στη Ζώνη έχουν μειωθεί σημαντικά. Χάρις στη συνεπή αντιφασιστική δουλειά των τελευταίων χρόνων, η επιρροή των ναζί έχει συρρικνωθεί. Τα τοπικά γραφεία έκλεισαν τον περασμένο Ιανουάριο και το φασιστικό «σωματείο» είναι μια καρικατούρα των προηγούμενων χρόνων. Έχει απομείνει μια ολιγομελή ομάδα και είναι ζήτημα χρόνου η οριστική του διάλυση.

Φυσικά και δεν εμπιστευόμαστε καμία προφορική δέσμευση και κανένα λεκτικό ευχολόγιο των εργολάβων. Ο κάθε εργολάβος θα προσπαθήσει να πατήσει στο μετα-μνημονιακό τοπίο και να δοκιμάσει να επιβάλλει δουλεμπορικούς όρους στους εργαζόμενους. Μετά τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, πλέον στην Cosco επιχειρείται να στηθούν εργοδοτικοί – απεργοσπαστικοί μηχανισμοί, ώστε να διαλύσουν τις ταξικές ενώσεις των εργαζομένων και σε αυτή τη στρατηγική θα βρουν υποστήριξη στους φασιστικούς θυλάκους που προσπαθούν να επιβιώσουν.

Η ανασυγκρότηση του ταξικού κινήματος και η υπεράσπιση του αντικαπιταλιστικού οράματος θα πρέπει να συγκρουστεί άμεσα και νικηφόρα με τους αντιδραστικούς – ακροδεξιούς μηχανισμούς και οι δυνάμεις του Μαχητικού Αντιφασισμού θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους σε αυτή τη μάχη.

Προσεχώς, 7 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί η δίκη για την φασιστική ενέδρα από τα μέλη του φασιστικού «σωματείου» σε κλιμάκιο της ΟΡ.Μ.Α. την 26 Μάη στο Πέραμα.

Η ΟΡ.Μ.Α. καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση στα Δικαστήρια Πειραιά στις 9πμ στις 7/11.

– Καταδίκη των ναζί της ενέδρας.
– Η σκευωρία θα καταπέσει – Πλήρης αθώωση των αντιφασιστών κατηγορούμενων.
– Η ναζιστική γιάφκα “Αγ. Νικολαος” θα κλείσει.

Αθήνα, 17/10/2018

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s