Αντιφασιστικές παρεμβάσεις σε Πανεπιστήμια για το νέο ακαδημαϊκό έτος

Τη Δευτέρα 2/10 πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις στα Πανεπιστήμια Πειραιώς και Οικονομικό Αθηνών. Συνομιλήσαμε με φοιτητές και μοιράσαμε το νέο τεύχος “Αντιφασιστική Φρουρά“. Με την αρχή ενός νέου ακαδημαϊκού έτους, επιλέξαμε να υπενθυμίσουμε σε παλιούς φοιτητές αλλά και να καταδείξουμε σε νέους την αναγκαιότητα του αντιφασιστικού αγώνα. Κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων έγιναν και ανακοινώσεις σε αμφιθέατρα, για τη σπουδαιότητα του αντιφασισμού και τη θέση του στα Πανεπιστήμια.

Σε μια διεθνή συνθήκη όπου η ακροδεξιά εμφανίζει άνοδο, στην Ελλάδα παρατηρείται μια προσπάθεια ανασυγκρότησης του ευρύτερου φάσματος της Δεξιάς γύρω από ακροδεξιές και εθνικιστικές απόψεις. Τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, οι συνακόλουθες επιθέσεις σε καταλήψεις, στέκια και αγωνιστές, αλλά και η ρητορική της ΝΔ σε όλο αυτό το πλαίσιο καταδεικνύουν πως η αστική τάξη συντάσσεται γύρω από ακροδεξιές γραμμές, χωρίς όμως να παραδίδει και ολοκληρωτικά τη διαχείριση του status quo στην ακροδεξιά. Η μάχη για την αντικαπιταλιστική στρατηγική δεν είναι να υπεκφεύγουμε και να παραβλέπουμε τον κίνδυνο της ακροδεξιάς αλλά να την απομυθοποιούμε και να την αντιμετωπίζουμε νικηφόρα.

Στα πλαίσια αυτά, ο αντικαπιταλιστικός αντιφασιστικός αγώνας κρίνεται επιτακτικός, για να τσακιστεί κάθε προσπάθεια ακροδεξιάς ανασυγκρότησης. Η μόνη απάντηση είναι ο διεθνισμός και ο ταξικός αγώνας. Οι φασίστες δεν είναι ανεχτοί στα Πανεπιστήμια!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s