Αντιφασιστική παρέμβαση στον Πειραιά 31/08

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξήγγειλε στις 21 Αυγούστου πως η χώρα εξήλθε από τα μνημόνια και επιτέλους ξαναμπήκε στις αγορές. Παρά τα πανηγύρια του διεθνούς κεφαλαίου και της κυβέρνησης, τα μνημόνια αυτά στοίχισαν σε σημαντικές κατακτήσεις του ταξικού κινήματος. Το ταξικό κίνημα, μέσα στα 10 χρόνια της κρίσης, έχει πάρει δύο σημαντικά μαθήματα. Το πρώτο είναι ότι κρίση είναι αποτέλεσμα των διεθνών ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, το δεύτερο η απουσία στρατηγικής έναντι στον ιμπεριαλισμό.

Παράλληλα, παρατηρείται η προσπάθεια της Δεξιάς να κερδίσει την εξουσία από τη ρεφορμιστική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω συσπείρωσης των εθνικιστικών δυνάμεων γύρω της. Στα πλαίσια αντικυβερνητικών διαμαρτυριών, η Δεξιά δίνει τις ευλογίες της, ώστε να εκφραστούν ανοικτά ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις από ακροδεξιές ομάδες. Η μάχη ενάντια σε αυτή την προσπάθεια ακροδεξιάς ανασυγκρότησης θα ενταθεί με πορείες διαμαρτυρίας και συγκεντρώσεις έξω από γραφεία της Χρυσής Αυγής σε πολλές περιοχές της Αθήνας.

Στα πλαίσια αυτά, πραγματοποιήσαμε την Παρασκευή 31/8 αντιφασιστική παρέμβαση στον Πειραιά. Μοιράσαμε το μηνιαίο περιοδικό μας, «Αντιφασιστική Φρουρά» και συνομιλήσαμε με τον κόσμο. Δηλώσαμε πως η έξοδος από τα μνημόνια δε σημαίνει καλυτέρευση των ζωών μας, ούτε σταμάτημα της επίθεσης στα ταξικά δικαιώματα. Επίσης, καλέσαμε τον κόσμο να συνταχθεί στις γραμμές του μαχητικού αντιφασισμού, ενάντια στην προσπάθεια για ακροδεξιά ανασυγκρότηση του κεφαλαίου.

Η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού καλεί στην:

  • Διαδήλωση της ΔΕΘ, Σάββατο 8/9, Καμάρα στις 6μμ.
  • Αντιφασιστική διαδήλωση στη Σαλαμίνα, Τετάρτη 12/9, πλ. Μπόσκου 7μμ.
  • Εκδήλωση – συζήτηση στον Πειραιά, Παρασκευή 14/9 πλ. Κοραή 7μμ.
  • Αντιφασιστική διαδήλωση στο Μαρούσι, Τετάρτη 19/9, ΗΣΑΠ 7μμ.
  • Αντιφασιστική διαδήλωση στον Άλιμο, Πέμπτη 20/9, Φλοίσβος 7μμ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s