Αντιφασιστική παρέμβαση στο Μαρούσι 27/07

Το απόγευμα της Παρασκευής, 27/07, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο Μαρούσι περνώντας από τους πεζόδρομους Ερμού και Δήμητρας και την πλατεία Κασταλίας, συνομιλώντας με τον κόσμο σχετικά με τις πρόσφατες φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Η μεγάλη καταστροφή στο Μάτι Αττικής μας έδειξε πως η αγάπη για τους γύρω μας, ανθρώπους και ζώα, και το αίσθημα αλληλεγγύης και συντροφικότητας, παραμένουν έντονα στην κοινωνία μας. Και μάλιστα δεν ξεχωρίζουν φυλή, θρησκεία, γλώσσα.

Είδαμε Αιγύπτιους ψαράδες να περισυλλέγουν ανθρώπους από την θάλασσα, Παλαιστίνιους, Κούρδους και Πακιστανούς να προσφέρουν το αίμα τους και έμπρακτη βοήθεια στα συνεργεία αποκατάστασης μαζί με το υπόλοιπο κίνημα αλληλεγγύης.

Είδαμε τον Τουρκικό λαό να κάνει συγκεντρώσεις συμπαράστασης έξω από τα Ελληνικά προξενεία και, επίσης, τους Μακεδόνες να προσφέρουν οικονομική βοήθεια στους πυρόπληκτους.

Από την άλλη πλευρά, παρακολουθούμε το Ελληνικό κεφάλαιο να προσπαθεί μέσω των φασιστών, μέρους των ΜΜΕ και μερίδα της Εκκλησίας να προσπαθεί για μια ακόμα φορά να σπείρει το μίσος και την διχόνοια ανάμεσα στην εργατική τάξη.

Δεν θα το επιτρέψουμε. Ο Διεθνιστικός λόγος μας για την αλληλεγγύη των λαών είναι η απάντηση. Ειδικότερα, μέσα από το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ ’18 και τον Αντιφασιστικό Σεπτέμβρη θα αγωνιστούμε ενάντια στον εθνικισμό, στην ακροδεξιά ανασυγκρότηση και στις φασιστικές οργανώσεις.

Η ανταπόκριση του κόσμου στην παρέμβαση μας ήταν πολύ θετική καταφέρνοντας να μοιράσουμε 40 περιοδικά “Αντιφασιστική Φρουρά”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s