Αντιφασιστική παρέμβαση στην Κυψέλη (13/07)

Το απόγευμα της Παρασκευής 13/07 η οργάνωση μας πραγματοποίησε πολιτική παρέμβαση στον πεζόδρομο της Φωκίονος Νέγρη συνομιλώντας με τον κόσμο σε μαγαζιά, καταστήματα και πλατεία.

Η παρέμβαση στόχευε στην ενημέρωση των πολιτών για τις θέσεις του Μαχητικού Αντιφασισμού πάνω στην επικαιρότητα και κυρίως πώς απαντάμε οργανωμένα στον εθνικιστικό παροξυσμό και πώς το ταξικό κίνημα μπορεί να αντιπαλέψει την προσπάθεια ανασυγκρότησης της ακροδεξιάς. Φωτεινό παράδειγμα η διεθνιστική αντιφασιστική συγκέντρωση στη Βουλή στις 8/7, που έβαλε τέλος στην προσπάθεια μικροομάδων να μεταφέρουν στο κέντρο της Αθήνας το κλίμα της “λαϊκής εθνικής αγανάκτησης” που στήνεται από τα κανάλια και μονοψήφιες καταδρομικές, φασιστικές ομάδες.

Παράλληλα, καλέσαμε τους εργαζόμενους και νέους να στηρίξουν την μάχη μας απέναντι στον φασισμό. Σε μια γειτονιά όπου ζούνε χρόνια μαζί ντόπιοι και μετανάστες, ο κοινός αγώνας απέναντι σε κεφάλαιο και παρακράτος αντικατοπτρίζται στην αναγνώριση και την αποδοχή μας, καταφέρνοντας να διανέμουμε 54 περιοδικά Αντιφασιστική Φρουρά, ενώ περνώντας έξω από το δημοτικό σχολείο ακούγαμε παιδιά να φωνάζουν “Ούτε στην Κυψέλη ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά”.

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s