Η διεθνιστική αντιφασιστική συγκέντρωση της Κυριακής 8 Ιουλίου

Την Κυριακή 8 Ιουλίου η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού πραγματοποίησε αντιφασιστική διεθνιστική συγκέντρωση μπροστά στη Βουλή ενάντια στην ανασυγκρότηση της εθνικιστικής ακροδεξιάς. Παρ’ όλο το μπουρίνι, συγκεντρώθηκαν γύρω στους 100 αγωνιστές, ανάμεσά τους οι Τούρκων σύντροφοι από την Partizan.

Η συγκέντρωση αυτή έβαλε τέλος στην προσπάθεια μικροομάδων να μεταφέρουν στο κέντρο της Αθήνας το κλίμα της “λαϊκής εθνικής αγανάκτησης” που στήνεται από τα κανάλια και μονοψήφιες καταδρομμικές, φασιστικές ομάδες. Φυσικά και το πρόβλημα της προσπάθειας συγκρότησης ακροδεξιού πόλου από το αστικό μπλοκ δεν τελειώνει τόσο εύκολα.

Το σιγοντάρισμα των περιφερειακών εθνικιστικών συγκεντρώσεων από ΝΔ, ΜΜΕ, εκκλησία και αστυνομία αποσκοπεί στην ανασυγκρότηση του αστικού μπλοκ με την κυριαρχία τη ακροδεξιάς – εθνικιστικής ατζέντας στην ελληνική πολιτική σκηνή. Ο νέος πόλος ακροδεξιάς αντιπολίτευσης που προπαθεί να στηθεί μέσα από την επικαλούμενη απορρύθμιση και εθνικιστική αγανάκτηση, δεν βρίσει ανταπόκριση από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Αντίστοιχα, επιτακτική ανάγκη για το ταξικό κίνημα και τις οργανώσεις του αποτελεί, όπως επιδιώξαμε και την Κυριακή στο Σύνταγμα, να τεθεί ως προτεραιότητα το τσάκισμα των φασιστών και η πλήρης αναχαίτιση της όποιας ακροδεξιάς ανασυγκρότησης. Ούτε κατ’επίφαση η συνύπαρξη και παράλληλη αντικυβερνητική κινητοποίηση, που θα δώσει χώρο στην ακροδεξιά. Οφείλουμε να χτίσουμε έναν αξιόπιστο αντικαπιταλιστικό «τρίτο» πόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή με προοπτική την ταξική συναδέλφωση και διεθνιστική αλληλεγγύη.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s