Η αντιφασιστική διαδήλωση σε Περιστέρι και Σεπόλια της 19/6

Την Τρίτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μεγάλη διαδήλωση 800 αντιφασιστών και αντιφασιστριών στις περιοχές του Περιστερίου και των Σεπολίων. Η ΟΡ.Μ.Α. συμμετείχε με συγκροτημένο μπλοκ, ενώ αξίζει να σημειώσουμε την στήριξη και μεγάλη συμμετοχή φιλάθλων του Ατρομήτου που επιμένουν να παίρνουν σαφή θέση απέναντι στον φασισμό.

Η διαδήλωση διοργανώθηκε ως άμεση ταξική απάντηση απέναντι στις πρόσφατες φασιστικές νυχτερινές επιθέσεις που έχουν καταγγελθεί και λόγω των ρατσιστικών επιθέσεων σε μαθητες και γονείς σε τοπικό δημοτικό σχολείο.

Το Περιστέρι και τα Σεπόλια έχουν αντιφασίστες μαθητές φοιτητές και εργαζόμενους που δεν ανέχονται τέτοιου είδους απειλές από τα υπολείματα μιας περιφερόμενης φασιστικής γκρούπας, ούτε ρατσιστές γονείς. Στον απόηχο των εθνικιστικών συλλαλητηρίων και της πολεμοκάπηλης εθνικιστικής υστερίας τέτοια φαινόμενα θα αρχίσουν να φθήνουν και απομονώνονται πλήρως από τον προοδευτικό κόσμο.

Απέναντι σε εθνικισμό και ρατσισμό προτάσσουμε την ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη.

Τα Σεπόλια και το Μπουρνάζι είναι και θα παραμείνουν αντιφασιστικά.

 

Η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού διοργανώνει ανοικτή πολιτική εκδήλωση – συζήτηση, με συμμετοχή του προέδρου της Π.Ε.Ν.Ε.Ν. στο Πέραμα, το Σάββατο 23/6 στην πλατεία Ηρώων στις 7μμ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s