Καλούμε στην αντιφασιστική διαδήλωση στο Περιστέρι την Τρίτη 19/6

Οι προσπάθειες των φασιστικών μηχανισμών για ανασυγκρότηση στην Αθήνα και στον Πειραιά είναι περιορισμένες. Ο Μαχητικός Αντιφασισμός έχει καταφέρει να περιορίσει τις δράσεις των φασιστών σε βάψιμο με σπρέι, ρίψη φέιγ βολάν, ενώ ακόμη και οι υποτιθέμενες «επιτροπές κατοίκων» που προσπάθησαν να συσταθούν τοπικά ξεσκεπάστηκαν και γρήγορα διαλύθηκαν. Ωστόσο, με τη βοήθεια της νύχτας, φασιστικές ομάδες, ορισμένες φορές δοκιμάζουν να επιτεθούν σε περαστικούς μετανάστες και αγωνιστές.

Τέτοιες επιθέσεις πραγματοποιούνται τον τελευταίο καιρό στα Σεπόλια και στην ευρύτερη πλατεία Μπουρναζίου, στο Περιστέρι. Ολιγομελείς ομάδες φασιστών στήνουν ενέδρες σε μετανάστες σε διάφορα σημεία μεταξύ των δύο περιοχών αυτών, προχωρώντας σε κλοπές και προπηλακισμούς. Η αστυνομία, βέβαια, παρά και τις καταγγελίες μεταναστών, αντέδρασε στην καλύτερη περίπτωση αδιάφορα.
Μια άλλη περίπτωση φασιστικής επίθεσης είναι αυτή που σχετίζεται με το 144ο Δημοτικό Σχολείο που βρίσκεται στα Σεπόλια. Δύο «αγανακτισμένοι» γονείς επιτέθηκαν σε δύο μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων, επειδή κάλεσαν γονείς της Πακιστανικής κοινότητας – των οποίων τα παιδιά κάνουν μαθήματα στο σχολείο – να βοηθήσουν στην προετοιμασία της γιορτής για το τέλος των μαθημάτων. Σημειώνεται πως το σχολείο αυτό από το Νοέμβρη του 2017 έχει παραχωρηθεί για Kυριακάτικα μαθήματα στην Πακιστανική κοινότητα. Οι γονείς αυτοί μάλιστα είχαν αντιταχθεί με ρατσιστικό λόγο στην παραχώρηση αυτή.

Με βάση τα γεγονότα αυτά, και στον απόηχο των εθνικιστικών συλλαλητηρίων, φαίνεται πως φασιστικές ομάδες προσπαθούν να βγουν από τις τρύπες τους, πραγματοποιώντας επιθέσεις και τραμπουκισμούς. Τα Σεπόλια και το Περιστέρι είναι δυο από τις ελάχιστες περιοχές, τις οποίες φασίστες χρησιμοποιούν για να εμφανιστούν ξανά στο προσκήνιο. Το αντιφασιστικό κίνημα θα είναι εκεί ξανά και δε θα τους δώσει ούτε σπιθαμή χώρου!

Καλούμε την Τρίτη 19 Ιούνη στις 19:00 στην αντιφασιστική διαδήλωση που θα ξεκινήσει από την πλατεία Μπουρναζίου στο Περιστέρι και θα φτάσει στο γήπεδο του Τρίτωνα στα Σεπόλια.

Απέναντι σε εθνικισμό και ρατσισμό προτάσσουμε την ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη.

Τα Σεπόλια και το Μπουρνάζι είναι και θα παραμείνουν αντιφασιστικά.

Αθήνα, 16 Ιουνίου 2018

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s