Αλληλεγγύη στους απεργούς της COSCO

Την Τετάρτη 6/6 υπάρχει νέα απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην COSCO αφού την περασμένη εβδομάδα τα δικαστήρια έβγαλαν παράνομες και καταχρηστικές τις κινητοποιήσεις που είχε εξαγγείλει το σωματείο, αλλά και αυτές που είχε καλύψει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Στην COSCO έχουμε μια συμπύκνωση των σύγχρονων πολιτικών εξελίξεων.

Η αποικιοκρατική παραχώρηση του λιμανιού στην COSCO παρουσιάστηκε σαν μία από τις νέες επενδύσεις της νέας εποχής. Το νέο success story του ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται σε μια σειρά παρόμοιων επενδύσεων, στην πραγματικότητα, όμως αποτελούν ένα τεράστιο πισωγύρισμα στο 19ο αιώνα. Κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, κατάργηση υπερωριακής αμοιβής, ημιαπασχολούμενοι ωρομίσθιοι εργάτες σκιαγραφούν το νέο εργασιακό περιβάλλον για όλη την εργατική τάξη. Αμερικάνικα, ελληνικά, κινέζικα αφεντικά συν-εκμεταλλεύονται τις νέες συνθήκες “far-west” που έχουν εγκαθιδρυθεί στη μνημονιακή ελληνική πραγματικότητα.

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής και το ναζιστικό σωματείο του «Αγ. Νικολάου» είχαν «διπλοβάρδια» την περασμένη εβδομάδα. Δεν ήταν μόνο η ενέδρα που έστησαν στην αντιφασιστική παρέμβαση της ΟΡ.Μ.Α., αλλά φορτώθηκαν σε καΐκια και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να σπάσουν την απεργία των εργαζομένων. Το ξήλωμα του φασιστικού σωματείου δεν θα μας «τελειώσει» το πρόβλημα της απεργοσπασίας και των λακέδων, όμως, θα αποτελέσει ένα βαρύ πλήγμα στην προσπάθεια νομιμοποίησης της πολιτικής του τραμπουκισμού και του εκφοβισμού των εργαζομένων.

Κλιμάκιο της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού θα βρίσκεται την Τετάρτη 6 Ιούνη στις 6 το πρωί στο Ικόνιο σε μια συμβολική αλλά ουσιαστική κίνηση συμπαράστασης στον κοινό, ταξικό αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην εργοδοσία και στους φασιστικούς απεργοσπαστικούς θύλακες.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s