Για την αντιπολεμική διεθνιστική εκδήλωση 12/5 στην Πετρούπολη

Το Σάββατο 12/5 πραγματοποιήθηκε αντιπολεμική, διεθνιστική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο της Πετρούπολης που συνδιοργάνωσαν οι Ο.Ε.Ν., Ο.Κ.Δ.Ε/Σπαρτακος, ΟΡ.Μ.Α. και Ε.Ε.Κ., στα πλαίσια της διεθνιστικής πρωτοβουλίας που έχουμε πάρει τους τελευταίους μήνες.

Στην εισήγηση συμμετείχαν ομιλητές από όλους τους διοργανωτές.Ο εισηγητής της οργάνωσής μας περιέγραψε με λεπτομέρεια τον πόλεμο του αστισμού, τις συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στα Βαλκάνια, το Αιγαίο και τη Μέση Ανατολή, τα πολεμοκάπηλα, αστικά συμφέροντα που υποκρύπτονται και την οικονομική παρτίδα σκάκι που παίζεται για χάρη του κεφαλαίου. Αναφέρθηκε αναλυτικά στον πραγματικό εχθρό, τους αστούς, τον καπιταλισμό και τον αδηφάγο ιμπεριαλισμό, ενώ έκανε λόγο για τον εθνικιστικό παραλογισμό που χρησιμοποιείται ως μέσο υποδούλωσης, αλλά και τα φασιστικά στοιχεία που αρπάζουν κάθε ευκαιρία κοινωνικής ανατάραξης για να ξαναβγούν στο προσκήνιο και να επανακτήσουν το χαμένο τους έδαφος. Συνοψίζοντας, κατέληξε στη μόνη λύση, το μονόδρομο του διεθνισμού και της ανατροπής της δικής μας αστικής τάξης και του καπιταλιστικού συστήματος.

Η εκδήλωση διεξήχθη με επιτυχία και εγινε ενας πλούσιος διάλογος με πολλες τοποθετήσεις. Επόμενη εκδήλωση στα πλαίσια της διεθνιστικής πρωτοβουλίας την Παρασκευή 18/5, στην ανοιχτή διεθνιστική, αντιπολεμική συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s