Αντιφασιστική παρέμβαση στη Δάφνη 14/04

Το Σάββατο, 14/04, συνεργείο της ΟΡ.Μ.Α. πραγματοποίησε μικροφωνική αντιφασιστική παρέμβαση στην πλατεία Καλογήρων, έξω από το σταθμό του Μετρό Δάφνης. Έγινε αφισοκόλληση στη γύρω περιοχή, ενώ κατά τη διακίνηση του 9ου τεύχους της «Αντιφασιστικής Φρουράς» συνομιλήσαμε με τους διερχόμενους πολίτες, ενημέρωσαν για τις δράσεις της ΟΡ.Μ.Α και αντάλλαξαν απόψεις περί της εθνικιστικής μανίας και έξαρσης των τελευταίων μηνών και της ανάγκης για την ανόρθωση ενός ενιαίου διεθνιστικού ταξικού κινήματος. Η διεθνιστική πολιτική προκύπτει από την ανάλυση του ελληνικού καπιταλισμού και την οριοθέτηση του εχθρού κάθε φορά.

Οι εξελίξεις της επίκαιρης πραγματικότητας για το Μακεδονικό, τον ανταγωνισμό αστική τάξης Ελλάδας – Τουρκίας, αλλά και την επέμβαση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην ήδη αιματοβαμμένη Συρία τα ξημερώματα του Σαββάτου κρίνουν ένοχο τον εθνικισμό ως εκκολαπτήριο του φασιστικού κινδύνου και ταυτοχρόνως μαρτυρούν πως επείγουσα επιταγή είναι η πρόκληση αναταράξεων στην ιμπεριαλιστική αλυσίδα μέχρι τελικά τη πλήρη διάλυσή της.

Με την ενδυνάμωση του διεθνιστικού – αντι-ιμπεριαλιστικού κινήματος ξεφεύγουμε από τα ευχολόγια και τσακίζουμε την εθνικιστική στρατηγική και τον ιμπεριαλιστικό μηχανισμό!

Διαβάστε το κείμενο “Μια πρώτη ματιά της Θεσσαλονίκης μετά τα εθνικιστικά συλλαλητήρια” από το 9ο τεύχος “Αντιφασιστική Φρουρά” της ΟΡ.Μ.Α.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s