Συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση την 25η Μαρτίου στην Καλλιθέα

Την Κυριακή 25/03 συμμετείχαμε στην αντιφασισική συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου της Καλλιθέας. Η αντιφασιστική Καλλιθέα αποτελεί μία απο τις περιοχές που στο παρελθόν η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να επιβάλει το μισαλλόδοξο πρόταγμα της και την εγκληματική της δραστηριότητα. Μια προσπάθεια που σθεναρά έχει καταφέρει να αντιπαλέψει το αντιφασιστικό κίνημα τα τελευταία χρόνια. Σήμερα συνεχίζει να προλαμβάνει κάθε εμφάνιση των φασιστών και παράλληλα έχει επιτύχει να απονομιμοποιήσει την νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χ.Α. στην πόλη. Ο αποδυναμωμένος μηχανισμός της Χ.Α. σε απόγνωση παραμονής στο πολιτικό προσκήνιο “τρέχει” πίσω από τις εθνικές παρελάσεις.

Αυτή τη χρονιά παρατηρήσαμε την επιθετικότητα λιγοστών εναπομείναντων μελών της Χ.Α. σε Καλλιθέα, Γαλάτσι και Νέα Μάκρη που βρήκαν την ευκαιρία στο τέλος των παρελάσεων και ενώ οι οργανωμένες δυναμεις του κινήματος είχαν αποχωρήσει να βιοπραγήσουν σε αντιφασίστες που στάθηκαν ευάλωτοι. Χτυπήματα που συμπληρώνουν ένα πάζλ επιθέσεων σε αντιφασιστικούς κοινωνικούς χώρους, στα γραφεία της Αφγανικής Κοινότητας και τελευταία στην παρέμβαση της ΟΡ.Μ.Α. και της Πακιστανικής Κοινότητας στην Παλιά Κοκκινιά.

Δεν αφήσαμε φασιστικά “άβατα” σε Αγ. Πεντελήμονα, Νίκαια και Πέραμα και δεν πρόκειται να αφήσουμε εθνικιστικά “άβατα” σε γειτονιές να λειτουργούν ως προκάλυμα φασιστικών ομάδων. Κανένας εφησυχασμός απέναντι στην φασιστική απειλή. Το τσάκισμα των φασιστικών κομμάτων και οργανώσεων, το κλείσιμο των γραφείων – γιαφκών τους, το ξήλωμα κάθε υποψίας «σωματείου» ή «επιτροπής κατοίκων» παραμείνει στην επικαιρότητα.

Με οργάνωση, αποφασιστικότητα και συνέπεια στον αγώνα καλούμε στην Αντιφασιστική Διαδήλωση το Σάββατο 31/3 στις 12μμ, στα Village του Ρέντη (συμβολή Π. Ράλλη & Θηβών), ώστε να βάλουμε τέλος στο υπό συγκρότηση Τάγμα Εφόδου στην Παλιά Κοκκινιά.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s