Για την αντιπολεμική διαδήλωση αλληλεγγύης για τον κουρδικό λαό του Αφρίν

Δύο μήνες μετά την έναρξη της πολεμικής επιχείρησης “Κλάδος Ελιάς”, της Τουρκίας, ενάντια στο Αφρίν, που ελεγχόταν από τις Κουρδικές δυνάμεις του YPG, έχοντας την ανοχή των ΗΠΑ σε συνεργασία με δυνάμεις του ISIS, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του κουρδικού λαού.

Οι Κούρδοι μαχητές είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε μία αμφίβολης αποτελεσματικότητας μάχης μέχρι εσχάτων υπεράσπισης της περιοχής που θα αποδεκάτιζε όλες τις δυνάμεις τους, την προσπάθεια συνεργασίας και παράδοσης της περιοχής στις κυβερνητικές δυνάμεις του Άσαντ και στην μοναχική αποχώρηση με την ελπίδα πως θα παραμείνουν ως ένας αυτόνομος πολιτικός πόλος στην περιοχή. Επέλεξαν την κατεύθυνση της προσπάθειας αυτόνομης παρουσίας στην περιοχή και στο πέρασμα σε ανταρτοπόλεμο, προετοιμαζόμενοι για την υπεράσπιση της Ροζάβα.

Από πολύ πριν την αρχή αυτής της μάχης έχουμε επιλέξει να στεκόμαστε στο πλευρό των Kούρδων συντροφισσών και συντρόφων με όσες δυνάμεις διαθέτουμε και πάντα είχαν την στήριξη μας στον δίκαιο αγώνα αυτοδιάθεσης τους. Παρακολουθούμε με αγωνία την περιθωριοποίηση των όποιων πολιτικών προταγμάτων της ελεύθερης Ροζάβα. Ο εγκλωβισμός των δυνάμεων του Κουρδικού λαού σε μια εθνική και μόνο μάχη, μετατρέπει το εν δυνάμει πολιτικό κίνημα σε ένα παράπλευρο γεωστρατηγικό παίχτη χωρίς επαναστατικές αρχές, χωρίς αμφισβήτηση των αστικών διεθνών κανόνων.

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον αγώνα του Κουρδικού λαού όσο αυτός επιμένει σε ένα αυτόνομο πολιτικό ρόλο θα ανατρέπει τη κυριαρχία του ISIS και θα αποτελεί εμπόδιο στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Θέλουμε να πείσουμε τον Κουρδικό λαό πως υπάρχει και ταξικό, διεθνιστικό κίνημα που μπορεί να βασιστεί και όχι οι αντιδραστικές καθεστωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ

Καλούμε όλο τον κόσμο του ταξικού κινήματος καθώς επίσης και την κοινωνία που μας περιβάλει να φράξει το δρόμο του εθνικισμού και του φασισμού των ιμπεριαλιστών και της αστικής τάξης και να σταθεί στο πλευρό της εργατικής τάξης που δεν γνωρίζει σύνορα, εθνικές, θρησκευτικές διαφορές. Καλούμε όλες τις συλλογικότητες και τα κινήματα να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον πολύπαθο κουρδικό λαό και στη μάχη που δίνει ενάντια στους επί δεκάδες χρόνια καταπιεστές του.

Σε Ελλάδα, Ροζάβα και Τουρκία, οι εξεγέρσεις γίνονται, δεν είναι ουτοπία.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s