Η αντιρατσιστική – αντιφασιστική διαδήλωση της 17 Μάρτη

Στις 17 Μαρτίου εν όψει της παγκόσμιας ημέρας κατά του φασισμού, του ρατσισμού, του πολέμου και της φτώχειας, η ΟΡ.Μ.Α και άλλες αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις πλαισίωσαν το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Αρχικά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλ. Ομονοίας και μετά ακολούθησε πορεία η οποία είχε κατεύθυνση το Σύνταγμα και τελική απόληξη τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΟΡ.Μ.Α κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου και μέσα σε κλίμα πλημμυρισμένο από αλληλεγγύη μετέδιδε τις διεθνιστικές της θέσεις, το μήνυμα της αλληλεγγύης των λαών της Μεσογείου και των Βαλκανίων κάνοντας ευδιάκριτο πως ο εχθρός βρίσκεται στις αστικές τάξεις και τις ακροδεξιές γκρούπες των παραπάνω λαών. Επίσης, μοιράσαμε το 8ο τεύχος “Αντιφασιστική Φρουρά” με συγκεκριμένο αφιέρωμα στο Μακεδονικό ζήτημα, καθώς παράλληλα μέλη της οργάνωσης ανταλλάξαμε απόψεις με συντρόφους, πολίτες, μετανάστες κ.ο.κ. Αρκετοί σύντροφοι λοιπών οργανώσεων, μετανάστες ακόμα και πρόσφυγες εκφωνούσαν ομιλίες με κύρια θέματα τις δύσκολες ώρες που περνά η κουρδική πόλη Αφρίν, τον όλεθρο που βιώνει ο Συριακός λαός, αλλά και τη τραγικότητα του ξεριζωμού των λαών από τις χώρες τους λόγω πολέμων και τέλος τον δικό μας ταξικό απέναντι σε αστούς και εθνικιστές με όραμα την ειρηνική συνύπαρξη των ντόπιων και μεταναστών/προσφύγων, την ισότητα και την αδελφοσύνη.

Ταξική και Διεθνιστική αλληλεγγύη σε Ελλάδα – Τουρκία – Μακεδονία, εχθρός μας το κεφάλαιο και η στρατοκρατία.

Καλούμε από κοινού Ε.Ε.Κ., Ο.Ε.Ν., Ο.Κ.Δ.Ε.-Σπάρτακος, ΟΡ.Μ.Α. στο Πολυτεχνείο την Τρίτη 20 Μαρτίου στις 7 μμ για να δούμε από κοινού τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την διεθνιστική παρέμβασή μας απέναντι στη νέα επικίνδυνα φιλοπόλεμη εμπλοκή της Ελλάδας στη Βαλκανική και τη Μέση Ανατολή. Έχουμε πίσω μας τις αναγκαίες και πετυχημένες απαντήσεις του διεθνιστικού κινήματος απέναντι στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, την αλληλεγγύη μας στο Μακεδονικό λαό. Τώρα είναι η ώρα της κλιμάκωσης της διεθνιστικής πάλης.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s