Αντιφασιστική παρέμβαση έξω από το Θέατρο Ακροπόλ 24/02

Το Σάββατο 24/02, αμέσως μετά το τέλος της Διεθνιστικής διαδήλωσης αλληλεγγύης για κοινούς ταξικούς αγώνες των Βαλκανικών λαών, πραγματοποιήσαμε αντιφασιστική παρέμβαση έξω από το θέατρο Ακροπόλ στην οδό Ιπποκράτους με αφορμή τις συνεχόμενες παρενοχλήσεις φασιστικού τύπου προς την θεατρική παράσταση “Jesus Christ Superstar”.

Τις τελευταίες 10 ημέρες, ομάδα φασιστών χριστιανών φονταμενταλιστών – παρακλάδι της Χρυσής Αυγής – με ακραία ρατσιστική προπαγάνδα, με πρόσχημα την προσβολή της θρησκείας τους επιτίθενται φραστικά και σωματικά στους συντελεστές, τους εργαζόμενους και σε όποιον θέλει να παρακολουθήσει την παράσταση “Jesus Christ Superstar”. Όλη αυτή η κατάσταση επαναλαμβάνεται με την ανοχή και την κάλυψη της αστυνομίας και όποιες μηνύσεις έχουν κατατεθεί έχουν μπει στο αρχείο με αποτέλεσμα να συνεχίζεται αυτή η προσπάθεια λογοκρισίας και ο θρησκευτικός φανατισμός.

Ως αντιφασίστ(ρι)ες δηλώνουμε κατηγορηματικά πως δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η αποτρόπαια κατάσταση. Ήρθαμε να βάλουμε τέλος στον εκφοβισμό μέσω προπηλακισμού και τραμπουκισμού θεατών και εργαζομένων και στη μισαλλοδοξία που καταφεύγουν άτομα της συγκεκριμένης ομάδας χριστιανό-φονταμενταλιστών. Ο “πολιτιστικός μεσαίωνας” που θέλουν να επιβάλλουν δεν θα περάσει και η παράσταση “Jesus Christ Superstar” θα συνεχιστεί κανονικά. Εξασφαλίζουμε την απρόσκοπτη πρόσβαση στο θέατρο και παρακολούθηση της εν λόγω παράστασης απέναντι σε κάθε μορφής φασιστική πρόκληση.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s