Διεθνιστική συγκέντρωση και Αντιφασιστική πορεία για τα Ίμια 03/02

Το Σάββατο 03/02, το Αντιφασιστικό Κίνημα έδειξε για δεύτερη φορά (μετά την 27/01) πως η επέτειος από τα επεισόδια των Ιμίων δεν ανήκει επουδενί στους πατριδοκάπηλους ναζιστές της Χ.Α., αλλά αποκτάει ακόμα πιο δυναμικά το πρόταγμα του Διεθνισμού και της συναδέλφωσης των λαών Ελλάδας-Τουρκίας. Πέραν της Διεθνιστικής συγκέντρωσης στην πλ. Ρηγίλλης, πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη Αντιφασιστική πορεία με συμμετοχή 2000 αγωνιστών με πολλά συγκροτημένα μπλοκ με κατεύθυνση τα κεντρικά γραφεία της Χ.Α.

Η διαδήλωση μηδενικής ανοχής προς τους ναζί έδρασε αποθαρρυντικά και απέτρεψε την επιθυμία των χρυσαυγιτών για ανασυγκρότηση στο δρόμο και πορεία προς το κέντρο της πόλης. Αντιθέτως, το μόνο που κατάφερε η Χ.Α. ήταν μια μίζερη συνάθροιση του στενού κομματικού δυναμικού της με μόλις 300 συγκεντρωμένους έξω από τα γραφεία τους. Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την οργανωτική τους μειονεξία και την κοινωνική απονομιμοποίηση που εισπράττουν πλέον στην μεγαλύτερη φιέστα που δύνανται να οργανώσουν κάθε χρόνο. Είναι ξεκάθαρο πως οι ναζιστικές λαμπαδηδρομίες έχουν παρέλθει και ο δημόσιος χώρος δεν μπορεί να φιλοξενήσει τους φορείς του κοινωνικού κανιβαλισμού παρά μόνον με την παρουσία αστυνομίας και την ανοχή από μεριάς κράτους.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποτελεί μια μόνιμη κατάσταση πάνω στην οποία θα εφησυχαστούμε. Ο φασισμός και ο εθνικισμός καιροφυλλακτεί και δοκιμάζει τα κενά του ταξικού κινήματος. Η μάχη απέναντι στην Χ.Α. απαιτεί να συνεχιστεί ασταμάτητα από μεριάς μας αποστερώντας της κάθε ζωτικό χώρο και παράλληλα να χτίζουμε ένα δυνατό Διεθνιστικό Εργατικό Κίνημα.

Ως προς την διαδήλωση, συμμετείχαμε συγκροτημένα με πανό οι: ΟΡ.Μ.Α., Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά, Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, Κ.Α.Ρ., Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ, φεμινιστική κίνηση ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ, Κ.Ε.Δ., Ε.Ε.Κ., ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., ΛΑ.Ε.
Σημειώνουμε πως στην Αντιφασιστική διαδήλωση είχε καλέσει δύο μέρες πριν και η ΑΔΕΔΥ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s