Αντιφασιστικές παρεμβάσεις σε Σχολές και σχολεία ενόψει των Αντιφασιστικών Διεθνιστικών συγκεντρώσεων 27/01 & 03/02

Η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού αυτή την εβδομάδα πραγματοποίησε αντιφασιστικές παρεμβάσεις σε Πανεπιστιμιακές Σχολές και σχολεία για να ενημερώσει και να συνομιλήσει με φοιτητές, μαθητές και καθηγητές σχετικά με τις ανακοινωμένες αντιφασιστικές – διεθνιστικές διαδηλώσεις λόγω περιόδου και να τονίσει την αναγκαιότητα συμμετοχής της νεολαίας στον αγώνα απέναντι σε πόλεμο και εθνικισμό με πρόταγμα την ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη. Στο πλαίσιο αυτό επισκεφτήκαμε τα:

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πανεπιστήμιο Πειραιά
Νομική Σχολή Αθηνών
Γεωπονική Σχολή Αθηνών
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

30ο ΓΕΛ Αθήνας στον Υμηττό
1ο ΓΕΛ Περάματος
2ο ΓΕΛ Πειραιά                                                                                                                      5ο ΓΕΛ Περιστερίου

Επίσης, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση για σβήσιμο φασιστικών συνθημάτων και αφισοκόλληση στις γειτονιές του Περάματος, περιοχή που πρόσφατα έκλεισαν και τα τοπικά γραφεία της Χρυσής Αυγής ως απότοκο των εντατικών δράσεων του Αντιφασιστικού Κινήματος με Μαχητικά χαρακτηριστικά.

Η κατοχύρωση της ετήσιας διεθνιστικής διαδήλωσης στο τέλος Ιανουαρίου με αφορμή την επέτειο από τα γεγονότα στα Ίμια ως απάντηση στον εθνικισμό και τους κρατικούς ανταγωνισμούς αποτελεί μια τεράστια παρακαταθήκη για την εργατική τάξη και τη νεολαία. Οι οργανώσεις και οι συλλογικότητες του ταξικού κινήματος έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν μια επαναστατική, αντικαπιταλιστική στρατηγική που να απευθύνεται στην δυνατότητα πολιτικής αλληλεγγύης των λαών των Βαλκανίων.

Οι διαδηλώσεις της 27ης Ιανουαρίου και 3ης Φεβρουαρίου στις 6μμ στην πλατεία Ρηγίλλης είναι ένα απαραίτητο στάδιο συγκρότησης ενός υποκειμένου που να μπορεί κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον, να αναμετρηθεί με τους πυρήνες και τις δομές δύο αιώνων καπιταλιστικού μηχανισμού.

Καλούμε σε αντιφασιστική – διεθνιστική συγκέντρωση
στην πλατεία Ρηγίλλης στις 27 Ιανουαρίου 6 μμ.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.

Καλούμε σε αντιφασιστική – διεθνιστική συγκέντρωση
στην πλατεία Ρηγίλλης στις 3 Φεβρουαρίου 6 μμ.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τα γραφεία της χρυσής αυγής στην Λ. Μεσογείων.

Διαβάστε την πολιτική ανάλυση – θέση της ΟΡ.Μ.Α. για την περίοδο με αφορμή το εθνικιστικό συλλαλητήριο που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη, “Ταξική Διεθνιστική Αλληλεγγύη – Η απάντηση στον εθνικισμό“.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s