Αντιφασιστικές παρεμβάσεις σε σχολεία ενόψει αντιφασιστικής διεθνιστικής πορείας για τα Ίμια 27/01 πλ. Ρηγίλλης 6μμ

Την Πέμπτη 11/01 και Παρασκευή 12/01 πραγματοποιήσαμε αντιφασιστικη ενημέρωση – παρέμβαση έξω από σχολεία ενόψει της ανακοινωμένης Αντιφασιστικής – Διεθνιστικής συγκέντρωσης και πορείας για τα Ίμια την 27/01 στην πλ. Ρηγίλλης στις 6μμ. Βρεθήκαμε στην Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά στην Αγία Παρασκευή, στο 50ο ΓΕΛ Αθηνών στα Σεπόλια και στο 2ο ΓΕΛ Περάματος. Ενημερώσαμε καθηγητές και μαθητές μοιράζοντας την προκήρυξη μας για το κοινό κάλεσμα και δώσαμε το 6ο τεύχος “Αντιφασιστική Φρουρά” σε αρκετούς που έδειξαν ενδιαφέρον.

Απέναντι στην προσπάθεια των διεθνών κέντρων να επιβάλλουν τη μνημονιακή πειθαρχία και τη δουλική αποδοχή των διεθνών όρων φτώχιας και λιτότητας η λύση δεν βρίσκεται στα εθνικιστικά συλλαλητήρια και στη ρατσιστική πολιτική. Η εθνική περιχαράκωση και η όξυνση των κρατικών ανταγωνισμών θα φέρει ακόμα χειρότερες μέρες και τον κοινωνικό κανιβαλισμό μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Σε αυτή την περίοδο χρειάζεται η συγκρότηση ενός μαχητικού, διεθνιστικού, ταξικού κοινωνικού και πολιτικού στρατοπέδου που να βάλει τις διαχωριστικές γραμμές και να δημιουργήσει συνθήκες αντεπίθεσης.

Είκοσι δύο χρόνια από την κρίση των Ιμίων, τότε που φτάσαμε ένα βήμα πριν από τον όλεθρο ενός εθνικού πολέμου, διαδηλώνουμε για ξανά στο κέντρο της Αθήνας μαζί με τους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές , με την εργατική τάξη που δημιούργησε τις εξεγέρσεις του 2008 στην Αθήνα, της πλατείας Ταξίμ και της Ροζάβα.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s