Η «ΚΑΘΑΡΗ» ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΧΕΙ «ΒΡΩΜΙΚΑ» ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Για άλλη μια φορά γίνεται προσπάθεια να χτιστεί ένα νέο “success story” αλλά αυτή τη φορά με αριστερή υπογραφή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην ελάχιστη σανίδα σωτηρίας των λαϊκών στρωμάτων. Μετά τις μπάρες στα ΜΜΜ έρχεται το νέο πολυνομοσχέδιο που έρχεται να δημιουργήσει ένα ακόμα πιο εφιαλτικό περιβάλλον για την εργατική τάξη. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις της πρώτης κατοικίας για χρέη σε τράπεζες και δημόσιο, η αποδιοργάνωση και παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ρεύματος και της ΔΕΗ, το «κλείδωμα» του ΑΦΜ για αυτοαπασχολούμενους δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από το μπαξίσι του Κοινωνικού Μερίσματος.

Το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία δείχνει τις προθέσεις του αστικού μπλοκ. Ο αστικός κόσμος προετοιμάζεται για τις επερχόμενες συγκρούσεις και δημιουργεί κλίμα περιθωριοποίησης και κοινωνικής απομόνωσης της μαχόμενης εργατικής τάξης. Οι γραφειοκρατικές ηγεσίες των συνδικάτων μέσα από την άνευρη και συμβιβαστική στρατηγική τους δίνουν νομιμοποίηση στον ταξικό αντίπαλο, απονευρώνοντας τις δυνάμεις της εργασίας.

Δεν παραμυθιαζόμαστε πως μια ακόμα 24ωρη απεργία θα ήταν η νικηφόρα απάντηση των εργαζομένων. Όμως δεν μπορούμε να μην παρακολουθήσουμε τον κατήφορο των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Από τις αδιέξοδες κινητοποιήσεις που αυτοϋπονομεύονται, περάσαμε στη συνδυασμένη άρνηση της απεργίας. Το κράτος έρχεται μέσα από το νέο νομοσχέδιο να ποινικοποιήσει και φροντίσει να διασφαλίσει ώστε να μην υπάρχουν «από τα κάτω» αμφισβητήσεις της συμβιβασμένης και ξεπουληματικής τακτικής της σημερινές συνδικαλιστικής αριστοκρατίας.

Παρακολουθούμε, παράλληλα, το άνοιγμα της «εθνικής» ατζέντας για τα Ελληνοτουρκικά, την Κυπριακή ΑΟΖ και το Μακεδονικό και η προσπάθεια διαμόρφωσης νέας, επικαιροποιημένης πανεθνικής συμμαχίας. Η αντιμετώπιση της εθνικιστικής υστερίας και των υπό διαμόρφωση ακροδεξιών μπλοκ δεν θα έρθει μέσα από την υποταγή στους ευρωπαϊκούς και νατοϊκούς σχηματισμούς. Η διεθνιστική διαδήλωση για τα Ίμια στην πλατεία Ρηγίλλης στις 27 Ιανουαρίου θα είναι ένα ακόμα βήμα στη συγκρότηση ενός ανεξάρτητου ταξικού στρατοπέδου κόντρα στη μνημονιακή υποταγή και στο φασιστικό κανιβαλισμό.

Η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού θα συμμετέχει στην κινητοποίηση της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου  και θα βρίσκεται κλιμάκιό της στη συγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι. ΟΙ δυνάμεις του Μαχητικού Αντιφασισμού θα δώσουν τις δυνάμεις τους για να συγκροτηθεί ένα κοινωνικό και πολιτικό δυναμικό ικανό να διαμορφώσει μια νέα αντικαπιταλιστική στρατηγική βασισμένο στις παραδόσεις του ταξικού, μαχητικού πολιτικού κινήματος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s