Αντιφασιστική παρέμβαση στο Περιστέρι 05/01

Το απόγευμα της Παρασκευής 05/01 βρεθήκαμε στo Περιστέρι στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως, πίσω από το Δημαρχείο, όπου και πραγματοποιήσαμε αντιφασιστική παρέμβαση με μικροφωνική, συνομιλώντας με τον κόσμο και διακινώντας το 6ο τεύχος της “Αντιφασιστικής Φρουράς”.

Τα τελευταία δύο χρόνια το αντιφασιστικό κίνημα έχει δώσει τέλος στην θλιβερή εθνικιστική μάζωξη, που συνέβαινε κάθε χρόνο με αφορμή τα γεγονότα στα Ίμια τον Γενάρη του 1996 στο μνημείο των Ιμίων, που βρίσκεται πάνω στην πλατεία Ρηγίλλης. Έχει αναγκάσει τους φασίστες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής να κάνουν άμαζες συγκεντρώσεις κάτω από τα γραφεία τους στην Μεσογείων. Ειδικά πέρσι εκεί που κάποτε συνέβαινε η φασιστική μάζωξη, πραγματοποιήθηκε διεθνιστική διαδήλωση με Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές και οι κοκκινόμαυρες αντιφασιστικές σημαίες στόλιζαν το μνημείο.

Φέτος διαδηλώνουμε ξανά την 27η του Γενάρη στην πλατεία Ρηγίλλης στις 17:00, δίπλα στο μνημείο των Ιμίων. Τούρκοι, Κούρδοι και Έλληνες στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα διεθνισμού, αλληλεγγύης και συναδέλφωσης των λαών ενάντια στις εθνικιστικές υστερίες, τον φασισμό, τους πολέμους και τον ιμπεριαλισμό.

Μόνο οι κοινοί αγώνες των λαών μας μπορούν να αποτρέψουν νέα Ίμια και να δώσουν τέλος στον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s