14 Δεκέμβρη | Πανεργατική απεργία

Μνημόνια για ματωμένα πλεονάσματα, συνεχείς περικοπές στις συντάξεις και στις κοινωνικές δαπάνες, δώρα στους τραπεζίτες. Ελαστικές σχέσεις εργασίας πετσοκομμένοι μισθοί δώρα στα αφεντικά. Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, δώρο στο μεγάλο κεφάλαιο. Τα σπίτια πλειστηριάζονται και οικογένειες θα πεταχτούν στον δρόμο για να σωθούν οι τράπεζες. Το δικαίωμα στην απεργία μπαίνει σε περιορισμό με τον νέο αντεργατικό νόμο, προάγγελος νέων σκληρών μέτρων.

Η κυβέρνηση από τους συμβιβασμούς και την υποταγή έχει περάσει στο ανοικτό κτύπημα κάθε κατάκτησης και δικαιώματος για να μαζέψει και το τελευταίο ίχνος «λίπους» από την εργατική τάξη πασάροντας ένα απελπισμένο success story με μπόλικη δημιουργική λογιστική θλιβερών νούμερων μπας και καταφέρει να τακτοποιήσει την κρίση που σέρνεται παγκόσμια.

Οι μάχες όμως δίνονται. Από την απεργία των συμβασιούχων στους δήμους τον Ιούνιο έως την απεργία για το δικαίωμα στην απεργία πριν λίγες μέρες, μία σειρά αγώνων δίνονται ασταμάτητα. Στο καμίνι της ταξικής πάλης οι μάχες συνεχίζονται, χρειάζεται όμως μία ξεκάθαρη κομμουνιστική προλεταριακή στρατηγική για να ξεμπερδεύουμε και με τα μνημόνια και με τα αφεντικά.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη | Για μία ανατρεπτική αντικαπιταλιστική προοπτική
Όλοι και όλες στην 24ώρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ
Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στις 10:30 στο Μουσείο (Πολυτεχνείο)

Leave a comment