Αντιφασιστική παρέμβαση στη Νίκαια

Το Σάββατο, 25/11, πρσαγματοποιήσαμε αντιφασιστική παρέμβαση στην περιοχή της Νίκαιας. Μοιράζοντας το 5ο τεύχος της Αντιφασιστικής Φρουράς, το περιοδικό του μαχητικού αντιφασισμού, επικοινωνήσαμε με τον κόσμο καλώντας τον στην πολιτική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας που θα συμβεί στις 11/12, 7μμ και στην αντιφασιστική διαδηλωση του Περάματος στις 16/12 στις 12 το μεσημέρι.

Η γειτονιά της Νίκαιας σε μία προηγούμενη πολιτική περίοδο είχε ζήσει έντονα την τρομοκρατία των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Η εισβολή των φασιστών στην περιοχή, στη φασιστική αντεπανάσταση που χτιζόταν την πολιτική περίοδο του 2009-2013 υπενθυμίζει πως στο βωμό της οικονομικής ανάπτυξης οι αστοί δε διστάζουν να εμφανίζουν τα τσιράκια τους για να σπείρουν τη διχόνοια στην εργατική τάξη και να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους.

Τα παραδοσιακά εργαλεία του αντιφασιστικού κινήματος του τότε πολιτικού διαστήματος φάνηκαν ανεπαρκή στο να διακόψουν τα κανιβαλιστικά σχέδια των φασιστών με αποτέλεσμα η αναμόχλευση του μαχητικού αντιφασισμού στην παρούσα πολιτική περίοδο να εμφανίζεται πιο επίκαιρη από ποτέ.

Ο μαχητικός αντιφασισμός είναι αυτός που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, με τους αγώνες των τελευταιων 3,5 χρόνων, και κατάφερε να περιθωριοποιήσει τους φασίστες και να τους στριμώξει σε πολιτικά, συμμορίτικα επίπεδα που θυμίζουν το παρελθόν.

Οι όροι έχουν αντιστραφεί πλήρως και μένει να μπει οριστική ταφόπλακα στο μηχανισμό της Χρυσής Αυγής που πλέον διατηρεί, με μεγάλη δυσκολία, το ενδιαφέρον της στην ευρύτερη περιοχή της Α’ και Β’ Πειραιά.

Τα γραφεία γιάφκες θα κλείσουν και η αλληλεγγύη θα κυριαρχήσει στις εργατικές και προσφυγικές γειτονιές.

Πολιτική Εκδήλωση, 11/12, Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, 7μμ

Αντιφασιστική Διαδήλωση, 16/12, Πέραμα, Πλ.Ηρώων, 12 το μεσημέρι

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s