Αντιφασιστική παρέμβαση στα Σεπόλια, 18/11

Το Σάββατο 18/11 πραγματοποιήσαμε αντιφασιστική παρέμβαση στα Σεπόλια, θέλοντας να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση κατοχύρωσης της παρουσίας μας και εκδίωξης των φασιστών στην περιοχή.

Αφού σταθήκαμε για αρκετά λεπτά στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ Σεπόλια, συνεχίσαμε πορευόμενοι μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της περιοχής για να καταλήξουμε στην πλ. Αγίου Μελετίου, όπου και παραμείναμε ως το τέλος της παρέμβασης. Η οργάνωση, παρεμβαίνοντας με τα χαρακτηριστικά της, έγινε αποδέκτης ενθαρρυντικών σχολίων από κατοίκους και υπήρξε μεγάλη ζήτηση για το 5ο τεύχος του περιοδικού μας «Αντιφασιστική Φρουρά» που ξεπέρασε των αριθμό των 40 αντιτύπων. Επιπλέον, μέσω κειμένου που διαβαζόταν από ντουντούκα, αλλά και σε συζητήσεις με τους κατοίκους τονίσαμε ότι η Χρυσή Αυγή, βρισκόμενη σε δυσμενή θέση, μετά τα αλλεπάλληλα χαστούκια που έχει λάβει από το αντιφασιστικό κίνημα, προσπάθησε και προσπαθεί να κινητοποιήσει «επιτροπές κατοίκων» για να εισβάλλει στις γειτονιές μας, χρησιμοποιώντας ως πάτημα και σχολεία στα οποία γίνονται μαθήματα σε μετανάστες.

Όμως, όπως οι αντιφασίστες αντιμετωπίσαμε τα ναζιστικά κατακάθια στο Πέραμα, στον Πειραιά, στο Κερατσίνι και αλλού, έτσι και τα Σεπόλια θα απαλλαχθούν από την παρουσία τους μέσω του μαχητικού αντιφασισμού. Η ταξική αλληλεγγύη θα κυριαρχήσει και οι ιδέες μίσους θα θαφτούν.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s