Για την αντιφασιστική διαδήλωση στη Δάφνη στις 07/11

Την Τρίτη 7/11 συμμετείχαμε στην αντιφασιστική διαδήλωση που είχε καλεστεί στην περιοχή της Δάφνης από τοπικές αντιφασιστικές και αναρχικές οργανώσεις και συλλογικότητες, ως απάντηση στην επίθεση που δέχθηκε Αφγανός μαθητής και η οικογένειά του στο ίδιο τους το σπίτι από νυχτόβιους νεοναζί δολοφόνους.

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης μοιράσαμε το 4ο τεύχος της Αντιφασιστικής Φρουράς, ενώ πετάχτηκαν και αρκετές εκατοντάδες τρικάκια με αντιφασιστικό και διεθνιστικό περιεχόμενο. Την διαδήλωση πλαισίωσαν περίπου 400 αντιφασίστες/ριες, οι οποίοι έκαναν ξεκάθαρο πως στις γειτονιές της προσφυγιάς και της αντίστασης οι ιδεολογικοί απόγονοι των ναζί δεν είχαν, δεν έχουν και δεν θα έχουν καμία απολύτως θέση.

Η πορεία ξεκίνησε από το μετρό της Δάφνης και διασχίζοντας μεγάλο μέρος της γειτονιάς κατευθύνθηκε στο σχολείο, όπου μέχρι προσφάτως φοιτούσε ο μικρός Αμίρ, μεταδίδοντας τον αντιφασιστικό παλμό στην γειτονιά. Τέλος, επέστρεψε στην αφετηρία της διασχίζοντας για κάποιες εκατοντάδες μέτρα έναν απ’ τους μεγαλύτερους δρόμους της Αθήνας, την λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Επόμενο κάλεσμα: Παρασκευή 10/11 στην πλατεία Καλογήρων (μετρό Δάφνη) στις 6μμ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s