Για την αντιφασιστική συγκέντρωση της 1ης Νοέμβρη στο Νέο Ηράκλειο

Την 1η Νοέμβρη 2017, 4 χρόνια μετά την δολοφονία των δύο μελών της περιφρούρησης των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο και κατόπιν καλέσματος της συμμορίας για συγκέντρωση-μνημόσυνο, πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στην περιοχή με πρωτοβουλία της ΟΡ.Μ.Α., αλλά και φορέων και σωματείων του Ν. Ηρακλείου. Η συγκέντρωση ερχόταν στον απόηχο της πρωινής επίθεσης τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής σε δύο γυναίκες έξω από την αίθουσα, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Μάλιστα η μία από τα δύο θύματα ήταν η δικηγόρος της πολιτικής αγωγής Ελένη Κουνιάκη διεκδικώντας από τη μεριά των ναζιστών να τρομοκρατήσουν τους αγωνιστές που αγωνίζονται με οποιοδήποτε τρόπο ενάντια στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαβάστηκαν ανακοινώσεις από την μικροφωνική, οι οποίες έκαναν ξεκάθαρο πως δεν θα επιτρέψουμε την παρουσία των φασιστών στο Νέο Ηράκλειο, καθώς και οποιαδήποτε προσπάθεια επανεμφάνισής τους σε άλλη γειτονιά της Αθήνας. Στην τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΟΡ.Μ.Α. τονίστηκε η προσπάθεια ξεπλύματος και προστασίας της ναζιστικής συμμορίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η προσπάθεια απ’ το αστικό μπλοκ εξίσωσης των νεκρών. Οι κοινωνικοί αγωνιστές και οι αντιφασίστες που έθεσαν το σώμα τους ανάχωμα στην ναζιστική κτηνωδία έχουν και θα έχουν θέση στο πάνθεον της ιστορίας. Αντίθετα, οι μαχαιροβγάλτες και τα ονόματά τους θα ξεχαστούν και οι παρουσίες τους θα καταγραφούν ως ανώνυμων φονιάδων μαζί με τον υπόλοιπο υπόκοσμο.

Έπειτα πραγματοποιήθηκε πορεία από πλήθος αγωνιστών με κατεύθυνση την συγκέντρωση των χρυσαυγιτών, η οποία περιφρουρούταν από διμοιρίες και κλούβες των ΜΑΤ. Ο αντιφασιστικός παλμός στο Ν. Ηράκλειο ήταν έντονος, καθώς τα συνθήματα αντηχούσαν στους δρόμους της γειτονιάς. Η διαδήλωση επέστρεψε στον σταθμό ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου, όπου και ολοκληρώθηκε. Στην διαδήλωση συμμετείχαν με πανό: ΟΡ.Μ.Α., ΚΕΕΡΦΑ, ΕΕΚ, σύλλογος δασκάλων “ Ηλέκτρα Αποστόλου”.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s