Αντιφασιστική παρέμβαση στο 1ο ΓΕΛ Περάματος

Οι αντιφασιστικές παρεμβάσεις στα σχολεία του Περάματος συνεχίζονται με σκοπό την ενημέρωση καθηγητών και μαθητών για το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα και τον ενεργό αγώνα του για μια κοινωνία καθαρή από τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Την Τετάρτη 25/10 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο 1ο Γενικό Λύκειο Περάματος. Στόχος μας αποτελεί η ενημέρωση και η εξοικείωση των μαθητών στην ιδέα πως το αντιφασιστικό κίνημα κατοχυρώνει την παρουσία του στην εργατική προσφυγική γειτονιά του Περάματος και πως σύντομα θα ξεφορτωθεί την τρομοκρατία που σπέρνουν οι μπράβοι της Χρυσής Αυγής. Αφορμή για την παρέμβαση αποτέλεσε η επίθεση της Χρυσής Αυγής στην Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού καθώς και η συνειδητή στάση της Ελληνικής Αστυνομίας, να συνεργαστεί για ακόμα μια φορά με τους νεοναζί και να διεκδικήσει, ανεπιτυχώς, να πληγώσει το γόητρο της οργάνωσης και να συλλάβει μέλη και φίλους της, στις 20 Σεπτεμβρίου.

Εκτός από τις συζητήσεις και τη διανομή του 4ου τεύχους της Αντιφασιστικής Φρουράς, οι μαθητές ενημερώθηκαν και καλέστηκαν για την διαδήλωση ενάντια του ετήσιου πολιτικού μνημόσυνου που προσπαθούν να στήσουν τα τσιράκια των αφεντικών. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στις 6μμ στον ΗΣΑΠ του Ν. Ηρακλείου.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s