Για τη θρασύδειλη επίθεση στο συνεργείο αφισοκολλητών της ΠΕΝΕΝ

Την Τρίτη 10/10 το βράδυ η ολομέλεια της Τ.Ο. Πειραιά της Χρυσής Αυγής (και οι δέκα τους) προχώρησαν σε μια δράση ρύπανσης της πόλης. Πέντε μηχανάκια έγραψαν με σπρέυ στοχάδια, μαίανδρους και το όνομα του κόμματος τους κάτω από τα γραφεία τους στην πλατεία Κοραή, στο λιμάνι του Πειραιά και στον Άγιο Διονύση ενώ προσπάθησαν να αναρτήσουν πανό στο Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια ακτιβίστικης πλειοδοσίας επιχειρούν πολιτική συγκέντρωση στο κέντρο του Πειραιά την ερχόμενη Παρασκευή.

Το πανό μαζεύτηκε εντός 2 ωρών, όλες οι υπόλοιπες βρωμιές τους εντός 24ώρων αποκαταστάθηκαν, ενώ συνδικάτα και αντιφασιστικές συλλογικότητες προετοιμάζονται να δώσουν δυναμική απάντηση στη νέα πρόκληση της υπόδικης συμμορίας. Στο κέντρο του Πειραιά τα τελευταία χρόνια έχει αποκατασταθεί η πολιτική τάξη που επικρατεί σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Σωματεία και συλλογικότητες όλου του φάσματος της αριστεράς και της αναρχίας πραγματοποιούν ασφαλείς αφισοκολλήσεις και αναγραφή σπρέυ. Συγκεντρώσεις, παρεμβάσεις και διαδηλώσεις γίνονται με μαζική συμμετοχή, ενώ έχουν αρχίσει για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες να ανοίγουν και αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και να διοργανώνονται αγώνες αντιφα-λιγκ. Η εργατική τάξη και η νεολαία ξαναβαδίζει στο δύσκολο δρόμο της ανασύνταξης δυνάμεων για να αντιμετωπίσει τη βάρβαρη αστική επίθεση που οργανώνεται από την ΕΕ και τις μνημονιακές κυβερνήσεις της.

Η επίθεση που δέχτηκε το διμελές συνεργείο αφισοκολλητών της ΠΕΝΕΝ από την τραμπούκικη ομάδα της Τ.Ο. Πειραιά της Χρυσής Αυγής είναι δείγμα του πολιτικού αδιεξόδου που έχει έλθει το ναζιστικό κόμμα. Η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά είναι η τελευταία που τους έχει απομείνει να προσπαθούν να στήσουν αξιοπρεπή παρέμβαση. Σύντομα θα επιστρέψουν στις ολιγομελείς, τρομοκρατικές, νυχτερινές επιδρομές της δεκαετίας του `90, αλλά αυτή η διάλυση τους θα έχει και περιφερειακούς σπασμούς. Στις μεμονωμένες τους τυφλές επιθέσεις στον Ασπρόπυργο, στη Νέα Ιωνία και στη ΠΕΝΕΝ δεν θα αντιπαραβάλλουμε τα δεκάδες συντριπτικά χτυπήματα που έχουν δεχτεί επώνυμα στελέχη των ναζί όπως του Περικλή Μουλιανάκη (Περιφερειακού Σύμβουλου της ΧΑ) στο κέντρο του Πειραιά την 1η Σεπτέμβρη ή των δύο μελών του Πενταμελούς Γραφείου της Τ.Ο. Νοτίων την περασμένη εβδομάδα. Αυτά είναι μόνο δείγματα θυμού μεμονωμένων αγωνιστών.

Η διάλυση της εγκληματικής φασιστικής συμμορίας θα έρθει μέσα από τη μαζική, κοινωνική απονομιμοποίησή της, το κλείσιμο των γιαφκών και των εργοδοτικών σωματείων και την εκδίωξη της από τους δρόμους και τις γειτονιές μας.

Ας συνεχίσουν, λοιπόν, τις θρασύδειλες προκλήσεις! Το φρόνημα μας δεν κάμπτεται. Το μόνο που διαφοροποιούν είναι τον τρόπο της ήττας τους. Με διακριτική απόσυρση ή εκκωφαντικές ήττες.
Μια πρώτη απάντηση στις προκλήσεις των ναζί απέναντι στους συναδέλφους της ΠΕΝΕΝ θα είναι η αντιφασιστική συγκέντρωση που συνδιοργανώνουμε την Παρασκευή 20/10 στις 7μμ στην πλατεία Κοραή μαζί με το συνδικάτο, την ΕΑΣ – ΕΘΕΛ, την Εργατική Λέσχη Κερατσινίου – Δραπετσώνας και άλλες αντιφασιστικές, πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες και σωματεία. Δε θα μείνουμε μόνο εκεί! Ξεκινάμε με όλους μαζί ενημερωτικές και οργανωτικές παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και κυρίως στην περιοχή του Περάματος. Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσουμε επισκέψεις στα σχολεία της περιοχής και θα διοργανώσουμε μαζική παρέμβαση στα Καραβάκια το επόμενο Σάββατο 21/10 στις 11:30.

Καλούμε τους αγωνιστές και αγωνίστριες της περιοχής να πλαισιώσουν τις δράσεις αυτές και σε ευρύτερη ετοιμότητα. Ο Πειραιάς και οι γειτονιές του ανήκουν στο χώρο του ταξικού κινήματος και όχι της εργοδοσίας και των τσιρακιών τους.

Πειραιάς 19/10/2017
Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s