Για την αντιφασιστική συγκέντρωση στον Ασπρόπυργο 13/10

Στις 13/10 πραγματοποιήθηκε η αντιφασιστική κινητοποίηση που ήταν προγραμματισμένη για τις 6.30μμ στην στην πλατεία Δημαρχίου. Κάλεσμα είχε επίσης και το ΚΚΕ. Αντιφασίστες και αντιφασίστριες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα και με συμμετοχή που ξεπέρασε τα 300 άτομα, συγκεντρώθηκαν στο σημείο και λίγη ώρα αργότερα πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της γειτονιάς. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο!
Δε θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή στις δολοφονικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής, να στοχοποιούν μετανάστες εργάτες γης και να καλλιεργούν το φόβο.

Η Χρυσή Αυγή όντας αντιμέτωπη με ένα αντιφασιστικό κίνημα που δεν της επιτρέπει να πάρει κινηματική ανάσα, από ένα πολιτικό περιβάλλον στο οποίο δεν ηγεμονεύει η μισαλλοδοξία, αλλά η αλληλεγγύη προς τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, αναγκάζεται να δημιουργεί πολιτικά γεγονότα, μακριά από τον κεντρικό ιστό της πόλης αποτυγχάνοντας να δημιουργήσει πολιτικό, ρατσιστικό κλίμα. Ταυτόχρονα, διεκδικώντας να συντηρήσει τα “μαχητικά”, ακροδεξιά κομμάτια της, προσπαθεί να διορθώσει το φρόνημά τους, χτυπώντας και τραυματίζοντας μετανάστες, θεωρώντας τους ως ανυπεράσπιστους. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει. Και αποδείχθηκε για άλλη μία φορά.

Το έδαφος που συνεχώς χάνει, τα γραφεία-γιάφκες που κλείνουν σε ολόκληρη την Ελλάδα και παράλληλα η αποχώρηση μελών τους, που επιλέγουν να το βάλουν στα πόδια με την ουρά κάτω από τα σκέλια φανερώνει την τεράστια πολιτική αδυναμία που έρχεται αντιμέτωπο το φασιστικό μόρφωμα.

Δίχως εφησυχασμό, αλλά συνεχίζοντας στην ίδια μαχητική κατεύθυνση, βάζοντας ταφόπλακα στις φασιστικές διαθέσεις, κλείνοντας τα γραφεία-γιάφκες να οριστικοποιήσουμε την πολιτική καταδίκη τους.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s