Αντιφασιστική παρέμβαση – μικροφωνική στο Μαρούσι 30/09

Το Σάββατο 30/09 πραγματοποιήσαμε την παρέμβασή μας στην πλατεία Κασταλίας, στο Μαρούσι. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης σύντροφοι και συντρόφισσες συνομίλησαν με τον κόσμο της γειτονιάς για τις πρόσφατες δράσεις του αντιφασιστικού κινήματος και την στρατηγική του για το κλείσιμο των φασιστικών γραφείων – ορμητηρίων. Παράλληλα, διακινήσαμε το τεύχος Σεπτεμβρίου της “Αντιφασιστικής Φρουράς” και στήσαμε μικροφωνική.

Από τη μικροφωνική διαβάστηκε κείμενο σχετικά με τα γεγονότα της αντιφασιστικής συγκέντρωσης την 20/09 στο Πέραμα. Πώς υλοποιήθηκε η συνεργασία Αστυνομίας και των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής για την φασιστική σύναξη τους, μόλις δύο μέρες μετά την επέτειο της δολοφονίας του Π.Φύσσα, στήνοντας ενέδρα στους αντιφασίστες/στριες. Πώς οι οργανωμένοι αντιφασίστες/στριες κατόρθωσαν να αποκρούσουν τις κοινές επιθέσεις και να πραγματοποιήσουν κανονικά την αντισυγκέντρωση, διαδηλώνοντας ότι το Πέραμα θα παραμείνει περιοχή του ταξικού κινήματος.

Επίσης, τονίστηκε η επιβεβλημένη ανάγκη της συνεχούς μάχης των αντιφασιστών για το κλείσιμο όλων των γραφείων της Χ.Α., την καταδίκη της υπόδικης ηγεσίας της νεοναζιστικής οργάνωσης και την οριστική διάλυση του κόμματος. Οι αντιφασιστικές μάχες για να είναι νικηφόρες θα πρέπει να δωθούν με αποφασιστικότητα και οργάνωση.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s