Αντιφασιστική παρέμβαση – μικροφωνική στη Δάφνη 23/09

Το Σάββατο 23/9 πραγματοποιήσαμε άλλη μία από τις καθιερωμένες μας Σαββατιάτικες παρεμβάσεις σε γειτονιές, αυτή τη φορά στην περιοχή της Δάφνης, συνομιλώντας με τον κόσμο της γειτονιάς και διακινώντας το 3ο τεύχος της “Αντιφασιστικής Φρουράς”. Ταυτόχρονα, είχε στηθεί μικροφωνική, απ’ όπου διαβαζόταν κείμενο σχετικό με την μαύρη επέτειο της δολοφονίας του Π. Φύσσα. Συμπληρωματικά, περιγράφτηκαν τα γεγονότα και οι συγκρούσεις που εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη 20/9 στην περιοχή του Περάματος, όπου το υπηρεσιακό σχέδιο των μπάτσων ταυτίστηκε με αυτό των ναζί με αποτέλεσμα την αγαστή συνεργασία τους κόντρα στο αντιφασιστικό κίνημα.

Διατρανώσαμε για ακόμη μία φορά πως ο αντιφασιστικός αγώνας δεν έχει τελειώσει και δε θα τελειώσει παρά μόνο με την επιστροφή των υπόδικων νεοναζί δολοφόνων στις τρύπες τους, όπου και ανήκουν, ταυτόχρονα με το κλείσιμο των γραφείων τους.

Επίσης, τονίσαμε την ανάγκη αναβάθμισης των τακτικών του αντιφασιστικού κινήματος με κατεύθυνση τον προαναφερθέντα σκοπό. Είναι ξεκάθαρο, πως οι γειτονιές ανήκουν στον λαό και στον κόσμο του αγώνα και πως οι φασίστες δεν έχουν θέση σε αυτές, έχοντας πλέον “χάσει” τις γειτονιές που θεωρούσαν προπύργια της δράσης τους.

Η μνήμη του νεκρού συντρόφου μας και το μίσος για τους μηχανισμούς που στηρίζουν τους δολοφόνους του μένουν άσβεστα και μας οδηγούν στην κατεύθυνση της τελικής αντιφασιστικής νίκης αλλά και της διαμόρφωσης της Κοινωνίας Ισότητας και Αδερφοσύνης.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s