Για την πολιτική εκδήλωση της 31ης Μαΐου

Την Τετάρτη 31 Μαΐου στην ΑΣΟΕΕ έγινε η πολιτική εκδήλωση της ΟΡΜΑ με θέμα «Ενάντια σε Φασισμό & Εθνικισμό – Με τα όπλα της Εξέγερσης για την Κομμουνιστική στρατηγική» όπου παρουσιάστηκε η «Αντιφασιστική Φρουρά», το νέο μηνιαίο περιοδικό της Οργάνωσης.

Η συζήτηση ξεπέρασε τις 3 ώρες και υπήρξαν 14 παρεμβάσεις εκτός της εισήγησης. Σε αυτό τον κύκλο έγινε προσπάθεια να παρουσιαστεί η προσέγγιση της ΟΡΜΑ στο ταξικό κίνημα.

Οι νίκες του αντιφασιστικού κινήματος την τελευταία διετία έχουν δημιουργήσει έναν αναζωογονητικό χώρο για το ταξικό κίνημα. Οι κινήσεις σε αριστερά και αναρχία που δοκιμάζουν να επανακαθορίσουν τον πολιτικό τους βηματισμό οφείλεται (εν μέρει) στη διάλυση του ακροδεξιού και ρατσιστικού κινήματος και μηχανισμού.

Η συνεχόμενη αποδόμηση του παγκόσμιου δημοκρατικού κοινοβουλευτικού συστήματος διαμεσολάβησης, δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Η ακροδεξιά και φασιστική αντεπανάσταση μπορεί να πάρει τα ηνία (ακόμα και στην ελληνική πραγματικότητα) στην επόμενη μαζική απονομιμοποίηση του πολιτεύματος που δημιουργεί η παρατεταμένη οικονομική κρίση.

Η εξέγερση είναι ένα πολιτικό όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη γειτονιά μας στο Γρηγορόπουλο και στις πλατείες, στην πλατεία Ταξίμ και στη Ροζάβα και δεν έχει υποστεί στρατιωτική ήττα. Οι εξεγέρσεις έμειναν στη μέση κάτω από την πολιτική αδυναμία των υποκειμένων να τις μετατρέψουν από «αυθόρμητη κίνηση» σε «πολιτικό σχέδιο» ανατροπής του αστικού κράτους.

Η μάχη με τον καπιταλισμό δεν μπορεί να ειδωθεί ως μια ιδεολογική προπαγανδιστική μάχη. Είναι μια συγκεκριμένη πολιτική μάχη με ένα σύστημα. Απέναντι στους θεσμούς και στα εργαλεία του, προτάσσουμε τα δικά μας όπλα υλοποίησης πολιτικής. Η αντιφασιστική μάχη μπορεί να γαλουχήσει μια ολόκληρη γενιά επαναστατών που θα μάθουν να δίνουν νικηφόρες μάχες μέσα στις γειτονιές, στα σχολεία, στους εργασιακούς χώρους. Να ξεφύγουν από τη γενικόλογη προπαγάνδα και να ξαναμάθουν την έννοια της τακτικής νίκης και της πολιτικής στρατηγικής.

Η ΟΡΜΑ θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα να καταθέσει αυτές τις πολιτικές επεξεργασίες στο ταξικό κίνημα. Η προσέγγιση των ιδεολογικών αναφορών και η συλλογική διαμόρφωση πολιτικών αναλύσεων πάντα, όμως θα υποτάσσονται στις τακτικές του Μαχητικού Αντιφασισμού. Η στρατηγική του Κομμουνισμού δεν είναι ιδεοληπτική τοποθέτηση από τη μεριά της ΟΡΜΑ, αλλά η συνειδητή στράτευσή της στην ιστορία του μαζικού εργατικού κινήματος και στην αναζήτηση σχεδίων αντικαπιταλιστικής ανατροπής.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s