Αντιφασιστική Φρουρά

Το 1ο τεύχος της «Αντιφασιστικής Φρουράς» έρχεται τρία χρόνια μετά την ίδρυση της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού. Ακολουθεί με συνέπεια τα βήματα της Οργάνωσης μέσα στο ταξικό κίνημα και έρχεται να βοηθήσει στην ανάπτυξη του δύσκολου εγχειρήματος της ΟΡ.Μ.Α.

Η Οργάνωσή μας από την πρώτη στιγμή έθεσε τον εαυτό της στην υπηρεσία της ανασυγκρότησης του Επαναστατικού Υποκειμένου. Είχαμε διαγνώσει πως υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό κενό που προκύπτει από τις λογικές «ανάθεσης» που επικρατούν στο κίνημα. Όχι μόνο «ανάθεσης» στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, αλλά «ανάθεση» στον αυθόρμητο κινηματισμό και στην αποϊδεολογικοποιημένη εργατική τάξη. Οι πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς και της αναρχίας παραμένουν εγκλωβισμένες στη λογική της προπαγάνδας (λεγκαλιστικής ή μαχητικής), της διασποράς του «ορθού λόγου» ή της ακτιβίστικης αντίδρασης. Προσπαθώντας να αποφύγουν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις μεγάλες επαναστάσεις του 20ου αιώνα έφτασαν να αποδομήσουν τα ίδια τα εργαλεία της Νίκης! Ο φόβος της συνθηκολόγησης, της γραφειοκρατικοποίησης, οδήγησε στον ολικό αφοπλισμό της τάξης εγκαταλείποντας τα όπλα της Οργανωμένης Εξέγερσης. Πλέον δεν υπάρχουν στρατηγικές ανατροπής του καπιταλισμού αλλά
«πίεσης» προς την κυβέρνηση.

Αντίστοιχα οι συλλογικότητες της αριστεράς και της αναρχίας παραμένουν ίδιες οργανωτικά είτε έχουν ανάλυση «ευκαιριών και επίθεσης» είτε «συντηρητικής περιόδου».  Επικρατεί πλήρης σύγχυση μεταξύ, αιτημάτων, προγράμματος, στρατηγικής και οράματος. «Εργατικός έλεγχος», «όχι στο μνημόνιο», «όχι στις απολύσεις», «αλληλεγγύη στον απεργό πείνας», «να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής», «όχι στο φράχτη στον Έβρο», «όχι στον πόλεμο –όχι στη συμμετοχή ελληνικών στρατευμάτων», «όχι στην ΕΕ – Ευρώ» αντιμετωπίζονται ως «καμπάνιες» χωρίς βήματα, χωρίς μέθοδο, χωρίς να υπάρχει διαχωρισμός ποια είναι αυτά που υλοποιούνται σήμερα και πώς και ποια δείχνουν την αυριανή κοινωνία.  Μια συλλογικότητα είτε για μια καμπάνια απόλυσης εργαζομένου, είτε για την αντιιμπεριαλιστική μάχη, θα ακολουθήσει τα ίδια απαράλλαχτα εργαλεία. Η ΟΡ.Μ.Α. στον αντιφασιστικό αγώνα δεν κάνει «καμπάνιες» και αποσπασματικές δράσεις. Ακολουθεί ένα σχέδιο απονομιμοποίησης και αποδιοργάνωσης των ναζί. Αυτές τις εμπειρίες και τα συμπεράσματα οφείλουμε να τα καταθέσουμε επεξεργασμένα στο ταξικό κίνημα.

Μέσα από την «Αντιφασιστική Φρουρά» θα προωθούνται κείμενα ατομικά και συλλογικά που θα βρίσκονται μέσα σε αυτή την προβληματική. Ακόμα και τα θεωρητικά κείμενα θέλουμε να ανταποκρίνονται στο κατοχυρωμένο επίπεδο πολιτικών αναζητήσεων της ΟΡΜΑ. Τα κείμενα πρέπει να ειδωθούν όχι ως αυστηρές θέσεις «ντοκουμέντα» μιας οργάνωσης, αλλά ως εκκινήσεις που εκτίθενται για δυναμικές επεξεργασίες εντός και εκτός της Οργάνωσης σε δημόσιο χώρο.

Θέλουμε και θα κριθούμε αυστηρά γιατί βάζουμε στην ημερήσια διάταξη τη συγκρότηση του Επαναστατικού Υποκειμένου, όχι ως όραμα, όχι ως εξαγγελία, αλλά ως ικανή, κοινωνική και πολιτική δυνατότητα. Ενός Υποκειμένου που θα ξανασηκώσει τη σημαία της Εξέγερσης και του Κομμουνισμού.

Την Αντιφασιστική Φρουρά μπορείτε να την προμηθευτείτε στις παρεμβάσεις της ΟΡΜΑ και από φίλους και συντρόφους.froura_002-b

4 thoughts on “Αντιφασιστική Φρουρά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s