Αντιφασιστική παρέμβαση στον Πειραιά 20/5

Τον τελευταίο καιρό ο Πειραιάς, που κάποτε τα ναζιστικά σκουπίδια της Χρυσής Αυγής είχαν έντονη παρουσία, πλέον, αποτελεί εστία αντιφασιστικής δράσης χάρη στα αποτελεσματικά αντανακλαστικά και την οργάνωση του αντιφασιστικού κινήματος που έχουν αποφέρει συντριπτικές ήττες στα τσιράκια των αφεντικών.

Οι φασίστες, που άλλοτε αλώνιζαν ανενόχλητοι στην συγκεκριμένη  περιοχή, έχουν πλέον κλειστεί στα γραφεία τους στα οποία πραγματοποιούν μίζερες εκδηλώσεις με την παρουσία μόνο του κεντρικού πυρήνα τους. Οι ελάχιστες δειλές και μουλωχτές νυχτερινές δράσεις, και η συγκέντρωση των 13 φασιστών στο δημαρχείο του Πειραιά, στις 26 Απριλίου, η οποία τράπηκε σε φυγή με τον ερχομό των αντιφασιστών, επιβεβαιώνουν τόσο τον χαρακτηρισμό του ”απόρθητου κάστρου” όσο  την πολιτική ηγεμονία του αντιφασιστικών δυνάμεων

 

Όμως η συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι εξαίρεση αλλά ο κανόνας που δηλώνει την ανυπαρξία της Χρυσής Αυγής ευρύτερα στο βασικό ιστό της πόλης και της δύσκολης, για αυτήν, πολιτικής περιόδου που διασχίζει. Η καθιέρωση της αντιφασιστικής μέρας της 1ης Νοεμβρίου, της Διεθνιστικής Αντιφασιστικής ημέρας των Ιμίων, το άνοιγμα της δεύτερης εισόδου στο Εφετείο, η κυριαρχία της αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες και άλλων μεγάλων νικηφόρων μαχών , είναι αυτές οι οποίες διαμορφώνουν τις φτωχές πολιτικές δυνατότητες της Χρυσής Αυγής σε κάθε Πειραιά.

Ωστόσο δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε! Όπως και σε όλες τις άλλες περιοχές έτσι και στον Πειραιά, στόχος μας είναι η ισοπέδωση των εγκληματιών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και το κλείσιμο των φασιστικών γιαφκών τους.

Το πρωί του Σαββάτου 20/6 η ΟΡΜΑ πραγματοποίησε αντιφασιστική παρέμβαση στο κέντρο του Πειραιά. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης πετάχτηκαν τρικάκια, έγιναν αφισοκολλήσεις και συζητήσεις με τους κατοίκους του Πειραιά και μοιράστηκαν προκηρύξεις με κεντρικό θέμα την πολιτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31/6 και ώρα 19:00 στην ΑΣΟΕΕ. Τα ναζιστικά αποβράσματα ήταν για ακόμη μια φορά στις τρύπες τους δείχνοντας πως τα ινία όχι μόνο για τον Πειραιά αλλά για κάθε περιοχή τα έχει το αντιφασιστικό κίνημα και όχι τα τσιράκια των αφεντικών.

Ας το εκμεταλλευτούμε και ας πλησιάσουμε ακόμα περισσότερο την τελική Αντιφασιστική Νίκη

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s