Ασπρόπυργος: Οι μπάτσοι στηρίζουν ρατσιστικά πογκρόμ

Εδώ και καιρό, στην περιοχή του Ασπροπύργου και στο πλαίσιο της πολιτικής αδυναμίας που αντιμετωπίζει η Χρυσή Αυγή, έχουν αμοληθεί μικρές ομάδες νεοναζί που στοχοποιούν και ξυλοφορτώνουν άτυχους μετανάστες.

Ακριβώς επειδή το αντιφασιστικό κίνημα τους έχει φέρει σε κατάσταση πολιτικής ανυπαρξίας και σε θέση να μην έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική επικαιρότητα, προσπαθούν να αντιμετωπίζουν τις εσωτερικές τους γκρίνιες. Λειτουργώντας αποκλειστικά κάτω από το φως του φεγγαριού και σε επίπεδο συμμορίας της δεκαετίας του 90’, εκφράζουν τη μισαλλοδοξία τους σε ευάλωτους μετανάστες.

Ο κρατικός μηχανισμός των μπάτσων σε όλη αυτή την κατάσταση αποτελεί σαφή συμπαραστάτη και εγγυητή στις τραμπουκικές μεθόδους τους, αδιαφορώντας στις καταγγελίες των μεταναστών και ουσιαστικά σιγοντάροντας τα αδέρφια τους.

Στις 13/05 και στην προγραμματισμένη κινητοποίηση στη συγκεκριμένη γειτονιά γίναμε παρατηρητές, για άλλη μία φορά, της σφοδρής τους “αγάπης”. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδήλωση μέσα στο χωριό, φασίστες εξοπλισμένοι με κατσαβίδια, σιδερόμπουνιες και γκασμάδες επιτέθηκαν στους αντιφασίστες. Ο μαχητικός αντιφασισμός όρθωσε ξανά τα στήθη του, αποκρούοντας τις επιθέσεις, εκδίωξε μακριά τα φασιστοειδή με αποφασιστικότητα, κατάφερε να διατηρήσει τα οργανωμένα μπλοκ και να επιφέρει για άλλη μία φορά επική ξεφτίλα στα τσιράκια των αφεντικών.

Οι μπάτσοι όλο αυτό το διάστημα έπαιζαν το ρόλο της προστασίας της ναζιστικής συμμορίας, και επιτέθηκαν στην αντιφασιστική διαδήλωση τραυματίζοντας έναν σύντροφο οποίος αναγκάστηκε να κάνει ράμματα στο κεφάλι. Αλλά και στη συνέχεια, την ώρα που η διαδήλωση συνέχισε προς την κεντρική πλατεία Ασπροπύργου αντιμετωπίζοντας στη διαδρομή τη θρασύδειλη επιθέση φασιστών, οι οποίοι ήταν κρυμμένοι στα στενά φορτωμένοι με πέτρες από τα χωράφια, τα ΜΑΤ συνέχιζαν να έχουν μέτωπο τη διαδήλωση.

Οι μπάτσοι στη θέα αυτού του σκηνικού και ενώ η διαδήλωση πλησίαζε στον τελικό της προορισμό, τσαντισμένοι από την ανικανότητα των φασιστών να διαλύσουν τη συγκέντρωση, επιτέθηκαν απρόκλητα και ξαφνικά από πίσω στο μπλοκ της ΟΡ.Μ.Α., αλλά και στο σύνολο της διαδήλωσης, επιφέροντας τον τραυματισμό άλλων δύο συντρόφων με τον πρώτο να αποκομίζει πολλαπλά ράμματα στο κεφάλι και με τον δεύτερο να έχει σπασμένη ωμοπλάτη.

Η αγαστή συνεργασία κράτους – φασιστών δεν υπήρξε σε αυτή τη διαδήλωση για πρώτη φορά. Τη γνωρίζουμε, την παρακολουθούμε και την αντιμετωπίζουμε. Από εκεί και πέρα, χρέος του ευρύτερου αντιφασιστικού κινήματος είναι να μην επιτρέψει στα κατακάθια της Χρυσής Αυγής να ηγεμονέψουν στις γειτονιές εφαρμόζοντας τις κανιβαλιστικές τους διαθέσεις προς όφελος των αστών.

Για να τσακιστούν οι οποιεσδήποτε απόπειρες των φασιστών να εκφράσουν τις ορέξεις τους, επιβάλλεται να τσακίσουμε τον κεντρικό-πολιτικό μηχανισμό τους. Να περιθωριοιποιήσουμε τη Χρυσή Αυγή σε παλαιότερες, συμμορίτικες εποχές και να αρκείται σε σχέδια με παρέα τα ΜΑΤ και το σκοτάδι της νύχτας.

Είναι υποχρέωση μας με οδηγό τον μαχητικό αντιφασισμό να πάμε παρακάτω, να κλείσουμε οριστικά τους νεοναζί στις τρύπες τους και να υψώσουμε παντού τα λάβαρα της Ισότητας και της Αδερφοσύνης.

*Όπλο φασιστών, που πάρθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης επίθεσης.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s