Πρωτομαγιά – Το ευρύτερο ταξικό κίνημα υπάρχει, διεκδικεί και κερδίζει

Η ακροδεξιά παραμονεύει. Είναι πλέον γεγονός στην Ευρώπη ότι η ακροδεξιά είναι μία υπαρκτή δύναμη η οποία παρουσιάζει μια πολιτική πρόταση και διεκδικεί με σοβαρούς όρους τα ηνία της εξουσίας. Κόντρα σε αυτό το ενδεχόμενο, ο νεοφιλελευθερισμός που προβάλλεται ως μοναδικό αντίβαρο στο ακροδεξιό ενδεχόμενο, δε μπορεί να φέρει την ισορροπία και την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται οι αστοί ωθώντας περισσότερο το πρώτο ενδεχόμενο στην πολιτική επιφάνεια. Τα εργαλεία των πολιτικών της λιτότητας φέρνουν περισσότερο την εξαθλίωση στα λαϊκά στρώματα ενώ ο φασισμός βρίσκει γόνιμο έδαφος για να ξεδιπλώσει το κανιβαλιστικό του σχέδιο.

Αντίθετα με την υπόλοιπη Ευρώπη, στην Ελλάδα, ο βασικός εκφραστής του φασισμού, η Χρυσή Αυγή βρίσκεται σε τεράστια πολιτική και οργανωτική αδυναμία. Ο συνδυασμός της αφιλόξενης για αυτήν, πολιτικής περιόδου, με τις μεγάλες αντιφασιστικές νίκες που έχει πετύχει το ταξικό κίνημα, την έχει φέρει σε τόσο δύσκολη θέση που δυσκολεύεται ακόμα και να διατηρήσει τον σκληρό πυρήνα νεοναζί που έχει.

Η μεγάλη αντιφασιστική νίκη της 26ης Απριλίου στον Πειραιά που η οσμή του αντιφασιστικού κινήματος αρκούσε για να εκδιώξει τη μίζερη περιφρούρηση των 13 φασιστών και να εξασφαλίσει τον αντιφασιστικό παλμό στην πόλη, είναι χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της κατάστασης.

Οι αντιφασίστες κερδίζουν, βρίσκονται παντού και δυναμώνουν ενώ οι φασίστες είναι σε πλήρη ανυπαρξία. Αυτή η συνθήκη όμως δεν πρέπει να μας εφησυχάζει αλλά να μας φορτώνει με περισσότερο αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Η Χρυσή Αυγή διατηρεί τα κοινοβουλευτικά ποσοστά και ταυτόχρονα περιμένει την πολιτική ευκαιρία για να γυρίσει ‘’τούμπα’’ το πολιτικό κλίμα που επικρατεί. Σε αυτό το ενδεχόμενο επιβάλλεται να δυναμώσουμε κι άλλο το ταξικό στρατόπεδό μας και να τσακίσουμε την παραμικρή διάθεσή της για κάτι τέτοιο.

Το αντιφασιστικό κίνημα όχι μόνο φαίνεται να ξεπερνάει το ξεπούλημα και τη συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά τροφοδοτεί και ευρύτερες ταξικές μάχες που σε μία προηγούμενη περίοδο ήταν πολύ δύσκολο. Οι εργατικές κινητοποιήσεις αυξάνονται, το ταξικό κίνημα γεμίζει τα καύσιμά του με θάρρος, διεκδικεί και κερδίζει.

Με οδηγό τις νικηφόρες αντιφασιστικές μάχες, με οργάνωση και με προβολή του οράματος μας για μία κοινωνία Ισότητας και Αδερφοσύνης να συνεχίσουμε στην ίδια μαχητική κατεύθυνση, να κλείσουμε τους φασίστες οριστικά στις τρύπες τους για να φτάσουμε στους στόχους μας.

DSC_4074

DSC_4090

DSC_4104

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s