Συγκέντρωση Εργατικής Πρωτομαγιάς

Στο πλαίσιο παραμονής της πολιτικής και οικονομικής παγκόσμιας κρίσης και των αποτυχημένων εργαλείων που έχουν προτάξει κατά καιρούς οι αστοί, η ακροδεξιά είναι μία υπαρκτή δύναμη που καραδοκεί και διεκδικεί να εφαρμόσει τα κανιβαλιστικά της σχέδια προς όφελος των συμφερόντων τους.

Το μπράντεφερ που προσπαθεί να εφαρμόσει ο νεοφιλελευθερισμός απέναντι στην ακροδεξιά, με αιχμή την πολιτική λιτότητας και τον ευαγγελισμό του για την Ευρωπαική Ένωση, δε μπορεί να αμφισβητήσει το υπαρκτό σενάριο του εθνικισμού και του κανιβαλισμού. Αποτυγχάνει να αγγίξει την οικονομική ανάπτυξη που οραματίζεται και ταυτόχρονα συμβιβάζεται με την ακροδεξιά ατζέντα, αποδεχόμενος το κλίμα που επικρατεί. Αποτυγχάνει να παραστεί εμπόδιο στον αυξανόμενο εθνικιστικό ευρωσκεπτικισμό παρουσιάζοντας την έλλειψη δυνατοτήτων του και διατηρώντας, ή εν τέλει ισχυροποιώντας, τον υπαρκτό κίνδυνο.

Η ελληνική πολιτική σκηνή δείχνει το δρόμο. Έναν δρόμο ο οποίος έχει χαραχθεί στους αγώνες του ταξικού αντιφασιστικού στρατοπέδου που με τη σειρά τους διαμορφώνουν μία διαφορετική πραγματικότητα.

Η Χρυσή Αυγή παραμένοντας τρίτο πολιτικό κόμμα διατηρώντας τον κοινοβουλευτικό της μηχανισμό και ένα σκληροπυρηνικό κομμάτι νεοναζί γύρω της, είναι εξαφανισμένη απο το δρόμο και ανύπαρκτη στον κεντρικό πολιτικό λόγο.

Οι προσπάθειές της να εμφανιστεί με την προβιά των αγανακτισμένων κατοίκων έχουν τσακιστεί και έχουν παρατηθεί. Στο Εφετείο Αθηνών έχασε το καθεστώς τραμπουκισμού, που είχε καθιερώσει το φθινόπωρο, λόγω των αγώνων του αντιφασιστικού κινήματος, ενώ το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και οι ευρύτεροι αντιφασιστικοί αγώνες κατάφεραν να χαλάσουν τη φασιστική φιέστα που έστηνε κάθε χρόνο στην επέτειο των Ιμίων.

Το αντιφασιστικό ταξικό κίνημα ήταν και είναι καθοριστικό. Εκμεταλλευόμενο τις ευκαιρίες της πολιτικής περιόδου κατάφερε, όχι μόνο να απονομιμοποιήσει τη Χρυσή Αυγη στα μάτια της κοινωνίας, αλλά την ανάγκασε να αρκείται σε κρυφές εκδηλώσεις πάντα με την ασφάλεια του κράτους και της εκκλησίας.

Η αντίφαση που δηλώνει πως ενώ παραμένει αξιοπρεπής στα ποσοστά της, αδυνατεί να καταφέρει αυτό που διεκδικεί, εμφανίζει νέα μονοπάτια για ευρύτερους νικηφόρους ταξικούς αγώνες. Αγώνες οι οποίοι αντλούν αυτοπεποίθηση και θάρρος από αυτή την κατάσταση.

Η παρεμπόδιση της ακροδεξιάς οφείλεται στο δικό μας ταξικό στρατόπεδο και όχι σε αυταπάτες περί κοινοβουλευτικών εργαλείων και του νεοφιλελευθερισμού. Είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε στην ίδια μαχητική κατεύθυνση και με προβολή του οράματος μας και χτισίματος ενός μηχανισμού που να διεκδικεί ρεαλιστικά την εφαρμογή του, να κλείσουμε για πάντα στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας το φάντασμα του φασισμού που πλανιέται.

Η τελική Αντιφασιστική Νίκη και η Κομμουνιστική Εξέγερση θα προέλθει από οργάνωση και με καύσιμο την αποφασιστηκότητα.

Συγκέντρωση για την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, 01/05, 10.30πμ, Τοσίτσα-Πατησίων.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s