Αντιφασιστική συγκέντρωση στη δίκη της Χ.Α. 27/04 Εφετείο Αθηνών

Δύο χρόνια έχουν περάσει από την έναρξη της δίκης της νεο-ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης (Χρυσή Αυγή), μιας από τις σημαντικότερες πολιτικές δίκες της εποχής μας για την κοινωνία και κυρίως το ταξικό κίνημα.

Ο μαχητικός αντιφασισμός έχει κατορθώσει μέχρι σήμερα να απονομιμοποιήσει κοινωνικά τις συγκεντρώσεις των φασιστών και να τους επιστρέψει στις τρύπες τους. Στο δρόμο, παρεμβαίνοντας σε γειτονιές προτάσσοντας την ισότητα και την αλληλεγγύη και ακυρώνοντας φασιστοσυνάξεις. Στα δικαστήρια ανοίγοντας εισόδους για τους αντιφασίστες και σφραγίγοντας τον πολιτικό χαρακτήρα των δικών μεταξύ αντιφασιστ(ρι)ών και νεοναζί – και όχι τυχαίων εγκληματιών.

Σε μια περίοδο που η ακροδεξιά προμοτάρεται διεθνώς και εδώ η Χρυσή Αυγή, αδύναμη να παράξει πολιτική και δράση, σπεκουλάρει τα κενά μας για να προσπαθήσει να ανασυγκροτηθεί μέσα από ξεσπάσματα, ως ταξικό κίνημα οφείλουμε να μην εφυσηχαστούμε, να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις μας και να εντείνουμε τον αγώνα. Η δίκη αποτελεί ένα ακόμα πεδίο μάχης για τον αντιφασισμό, κι ένας αγώνας που το ταξικό κίνημα έχει χρέος να δώσει, ώστε να τελειώσουμε με το ξέπλυμα των φασιστών. Η αντιφασιστική δράση θα κλιμακωθεί στις γειτονιές, ώστε να σβήσει τα γραφεία τους και να διαλύσει κάθε φασιστική εστία για την τελική Αντιφασιστική Νίκη.

Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες

Αντιφασιστική συγκέντρωση, Πέμπτη 27/04 08:30
Εφετείο Αθηνών (Λ. Αλεξάνδρας & Λουκάρεως)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s