Αντιφασιστική παρέμβαση στα Σεπόλια

Το Σάββατο, 22/04, η ΟΡ.Μ.Α. πραγματοποίησε αντιφασιστική παρέμβαση στην περιοχή των Σεπολίων. Η πορεία της παρέμβασης ακολούθησε τους κεντρικούς δρόμους της οδού Κρέοντος, όπου αφισοκολλήθηκαν οι τοίχοι της γειτονιάς, σβήστηκαν φασιστικά συνθήματα και αντικαταστάθηκαν με αντιφασιστικά. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης  μοιράστηκαν προκηρύξεις με πρόταγμα την εξάλειψη των φασιστών σε κάθε γειτονιά. Ενημερώθηκαν οι κάτοικοι για τον αντιφασισμό μέσα από τη διακίνηση του εντύπου μας και διαβάστηκε κείμενο από την ντουντούκα, ενώ παρουσία είχε και σύντροφος από το ΚΚΕ (μ-λ).

Τα Σεπόλια είναι μία περιοχή όπου φαίνεται να συσπειρώνεται ένας αριθμός φασιστών, προσπαθώντας μια πιθανή ανασυγκρότηση τους. Το έντονο ενδιαφέρον τους, βέβαια, συνάδει με το πολιτικό κλίμα της περιόδου καθώς επιλέγουν μόνο βράδυ να βγαίνουν από τους υπονόμους τους και να εκφράζουν τις κανιβαλιστικές ιδέες τους στους τοίχους.

Επιπλέον, άλλο ένα γεγονός που διαφαίνεται από αυτή την κατάσταση ήταν και στοχοποίηση του συντρόφου στο παρελθόν, βανδαλίζοντας τη μηχανή του και βάφοντας την πολυκατοικία του. Η απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος, όμως, ήταν άμεση και αποτελεσματική με την κινητοποίηση που προηγήθηκε στην ιδία περιοχή, την 01/04, με συμμετοχή πολλών συλλογικοτήτων και κατοίκων. Οι φασίστες φαίνεται να αρκούνται σε κρυφές ενέργειες, μέσα από τις δράσεις αυτές. Το αντιφασιστικό κίνημα όπως στο παρελθόν έτσι και στο μέλλον θα βρίσκεται μπροστά τους, σε κάθε μάχη, απέναντι τους.

Καμιά σπιθαμή γης στους φασίστες.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s