Η κυβέρνηση συνεχίζοντας αμείωτη την πορεία της υποταγής και της απόλυτης συνθηκολόγησης με το κεφάλαιο προετοιμάζει μία ακόμα νέα επιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα και στα εργατικά δικαιώματα. Οι απαιτήσεις της αστικής τάξης να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στην πλάτη της εργατικής τάξης συνεχίζονται και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει ακόμα διέξοδο στην καπιταλιστική κρίση. Και για μία ακόμα χρονιά οι δείκτες ανάπτυξης παραμένουν από μηδενικοί έως και αρνητικοί η κυβέρνηση εξακολουθεί να αναζητά επενδύσεις επενδύοντας στο κτύπημα με απολύσεις σκληρή λιτότητα ακρίβεια και περικοπές κοινωνικών δαπανών.
Οι κινητοποιήσεις εργαζομένων με απεργίες και συλλαλητήρια που ξαναβγαίνουν στο προσκήνιο ενάντια στην παρατεταμένη λιτότητα ξαναβάζουν στην επικαιρότητα την ανάγκη χάραξης μιας άλλης πολιτικής.
Αν κάποιοι απλά περιμένουν στωϊκά την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ ή απεργάζονται ακροδεξιά σχέδια και φασιστικές οπτικές, εμείς δεν μπορούμε και ούτε πρέπει να περιμένουμε να έρθει κάποτε αυτή η ημέρα στωϊκά. Η κρίση του καπιταλισμού δεν διορθώνεται ούτε επιστρέφει στις προηγούμενες καλές εποχές. Μόνον οι αγώνες που μπορούν να δώσουν μία άλλη κατεύθυνση ενάντια στην γενικοποιημένη και παγκοσμιοποιημένη απορρύθμιση παλεύοντας ενάντια σε κάθε αντιδραστικό σχέδιο και προβάλλοντας και κτίζοντας από σήμερα το όραμα και την προοπτική της Κομμουνιστικής Εξέγερσης.