Πορεία για την ελευθερη πρόσβαση και μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Το Σάββατο 1 Απριλίου πραγματοποιήθηκε πορεία για την ελεύθερη πρόσβαση και μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Πλήθος αγωνιστών/στριών συμμετείχαν για να διαδηλώσουν ενάντια στα νέα μηχανήματα ηλεκτρονικής επικύρωσης εισιτήριων με μπάρα που έχουν εγκατασταθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και αναμένεται να τεθούν σε λειτουργιά. Το βάρβαρο αυτό μέτρο θα σημάνει την περαιτέρω φτωχοποίηση των λαϊκών μαζών που αναγκάζονται, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους, να κάνουν χρήση των μέσων μαζικών μεταφορών.

Οι φοιτητές για να πάνε στη σχολή τους, οι εργαζόμενοι για να προλάβουν να είναι στην ώρα τους στο πόστο τους, με τον φόβο της απόλυσης, οι μεγαλύτερες ηλικίες και όλα τα λαϊκά στρώματα που είτε για αντικειμενικούς είτε για οικονομικούς λόγους δε μπορούν να κάνουν χρήση και να συντηρήσουν το δικό τους μέσο μεταφοράς, βρίσκονται στο στόχο των αντιλαϊκών μέτρων.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αρκετές συλλογικότητες από όλο το εύρς του ταξικού στρατοπέδου ενώ η θετική διάθεση του κόσμου επιβεβαίωσε την έντονα ταξική χροιά που έχει η υπόθεση.

Η ΟΡΜΑ έδωσε το παρόν, στην πορεία, υπερασπιζόμενη το δικαίωμα τον καταπιεζόμενων λαϊκών στρωμάτων στις ελεύθερες μετακινήσεις ως κοινωνική παροχή και όχι ως εμπόρευμα.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s