Κάτω τα χέρια από το αντιφασιστικό κίνημα! Κάτω τα χέρια από κάθε κοινωνική αντίσταση!

Προχωρώντας ο ΣΥΡΙΖΑ για το 4ο Μνημόνιο καθώς και σε μια αντίστοιχη χιονοστιβάδα αντιλαϊκών μέτρων, αρχίζουν να του τελειώνουν και οι δημοκρατικές δικαιολογίες. Δύο χρόνια στην κυβέρνηση τα μέτρα λιτότητας μαζί με την πλήρη αποδοχή του στρατιωτικού και αστυνομικού κατεστημένου, τους εναγκαλισμούς με το θρησκευτικό παρακράτος και την προσπάθεια εξαγνισμού των ναζί της Χρυσής Αυγής, διαμορφώνουν μια ταχύρρυθμη διαδικασία έκπτωσης κάθε δήθεν «ηθικού πλεονεκτήματος». Η σκύλευση του κουφαριού της «πρώτης φοράς αριστεράς» έφερε μια σύγχυση στο ταξικό κίνημα, αλλά το τελευταίο διάστημα οι οργανωμένες δυνάμεις ξαναβρίσκουν ένα πρώτο βηματισμό.

Το αντιφασιστικό κίνημα παίζει κομβικό ρόλο στην ανασυγκρότηση του ταξικού κινήματος. Στον Ελλαδικό χώρο δεν έχουμε ρατσιστικές κινητοποιήσεις και η Χρυσή Αυγή έχει περιοριστεί σε μια κοινοβουλευτική διαμεσολάβηση της ακροδεξιάς, γιατί κάθε προσπάθεια παρουσίας της στο κοινωνικό πεδίο, τσακίστηκε στη γέννηση της. Η αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γίνει εργαστήρι και λίπασμα για μια ακροδεξιά αντεπανάσταση.

Δε μας κάνει, λοιπόν, καμία έκπληξη η σύλληψη την Τρίτη 21/3 τριών αγωνιστών από το Περιστέρι την ώρα που έσβηναν φασιστικά συνθήματα. Η προσπάθεια να τους φορτώσουν σπασίματα ακυρωτικών μηχανημάτων είναι απόλυτα προσχηματική. Το αστικό μπλοκ έχει διαμορφώσει ένα νομικό πλαίσιο που η αντίσταση στην κρατική πολιτική είναι «παράνομη». Απεργοί, διαδηλωτές, καταληψίες, αφισοκολλητές, αντιφασίστες, κινήματα «δεν πληρώνω» διόδια ή εισιτήρια ΜΜΜ, κινήσεις εναντία σε πλειστηριασμούς είναι «εχθροί του πολιτεύματος». Η εισβολή στα σπίτια των αγωνιστών την ώρα που αθωώνονται τα λαμόγια του Βατοπεδίου είναι ξεκάθαρη επιλογή του συστήματος για το ποιους θεωρεί συνομιλητές και «πυλώνες της δημοκρατίας».

Η «αναβάθμιση», ο «εξορθολογισμός» του κράτους δεν γίνεται για τη ανακούφιση της εργατικής τάξης. Τα κονδύλια πάνε στην αστυνομία, στις μπάρες των ΜΜΜ, στην ηλεκτρονική δίωξη. Οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις και πλειστηριασμοί δεν είναι λιγότερο βίαιοι και απάνθρωποι από το δικαστικό επιμελητή και τα ειρηνοδικεία. Η πείνα είναι ίδια είτε με άδεια τσέπη είτε με άδεια κάρτα.

Το ταξικό κίνημα θα βρει ξανά το βηματισμό του και θα υπερασπιστεί το δίκιο των εργαζομένων και της νεολαίας με συλλογικό, μαχητικό και αποφασιστικό τρόπο χωρίς εκπτώσεις, χωρίς καμιά υποχώρηση στη σχεδιαζόμενη κρατική τρομοκρατία, χωρίς να δώσει κανένα περιθώριο στα κοράκια της ακροδεξιάς και του φασισμού να εκμεταλλευτούν την κοινωνική απορρύθμιση.

Άμεση απαλλαγή των τριών αντιφασιστών συλληφθέντων του Περιστερίου.

Αθήνα, 31 Μαρτίου 2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s