Πορεία για την ελεύθερη πρόσβαση και μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Σάββατο 01/04, 12 το μεσημέρι στο Μοναστηράκι.

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει την πολιτική και οικονομική ισορροπία που οραματίζονται οι αστοί, εντάσσονται και οι περαιτέρω έλεγχοι που θα εφαρμοστούν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Όλοι οι σταθμοί σταθερής τροχιάς καθώς επίσης τα λεωφορεία και τα Τρόλεϊ το τελευταίο διάστημα έχουν γεμίσει με ελεγκτικούς μηχανισμούς οι οποίοι στοχεύουν τον έλεγχο των επιβατών και τη μείωση του λεγόμενου φαινόμενου των ”τσαμπατζήδων”. Ποιοι είναι όμως αυτοί οι περιβόητοι ”τζαμπατζήδες” οι οποίοι στοχοποιούνται καθημερινά από τα ΜΜΕ τα οποία συνεχώς υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα των συγκεκριμένων μέτρων;
Είναι αυτοί οι οποίοι δε μπορούν να συντηρήσουν τα δικά τους μέσα για την καθημερινή τους κυκλοφορία. Είναι αυτοί οι οποίοι χύνουν αίμα και ιδρώτα για ένα μεροκάματο, για λίγες ώρες παρακολούθησης μαθημάτων στις σχολές τους και γενικότερα αυτοί στους οποίους η ζωή δεν τους ”χαμογέλασε” αρκετά ώστε να έχουν την ”πολυτέλεια” να πηγαίνουν όπου και όποτε θέλουν. Είναι ο εξαθλιωμένος λαός, οι φοιτητές οι οποίοι μάχονται για ένα κορνιζαρισμένο κομμάτι χαρτί, οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, οι ευάλωτες κοινωνικές τάξεις, αυτοί οι οποίοι θεωρούνται από αυτούς που κυριαρχούν ταξικά μια απλή στατιστική. Είναι όλοι αυτοί στους οποίους θα φορτωθούν τα βάρη της κρίσης ώστε οι αστοί να συνεχίζουν να ζουν πλουσιοπάροχα εξασφαλίζοντας τα κέρδη τους.

Σε όλη αυτή τη βαρβαρότητα είναι χρέος του ευρύτερου ταξικού κινήματος να αντισταθεί και να μην επιτρέψει την εφαρμογή του. Να τσακίσει κάθε προσπάθεια των εκμεταλλευτών έναντι των εκμεταλλευόμενων και να συνεχίσουν δυναμικά μέχρι την ανατροπή του συστήματος που τους εγγυάται αυτή τη συνθήκη.
Είναι καθήκον μας να αντισταθούμε σε κάθε οδόφραγμα που βρίσκεται ανάμεσα στα συμφέροντα των ηγεμόνων και της φτωχοποιημένης πλειοψηφίας του λαού και να συνεχίσουμε μέχρι την Κοινωνία της Ισότητας και της Αδερφοσύνης.

Πορεία για την ελεύθερη πρόσβαση και μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Σάββατο 01/04, 12 το μεσημέρι στο Μοναστηράκι (η πορεία της 11 Μάρτη αναβλήθηκε λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s