Για τη συνέντευξη τύπου των συλληφθέντων ενάντια στη στοχοποίηση του ταξικού και αντιφασιστικού κινήματος

Την Πέμπτη 29 Μαρτίου έγινε στη Εργατική Λέσχη Περιστερίου η συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού και συμμετείχαν το ΕΕΚ (εφημερίδα Νέα Προοπτική) η ΟΚΔΕ το ΚΚΕ(μ-λ), η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου με τον δημοτικό σύμβουλο Παπανικολάου Παναγιώτη, η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνος Σεπολίων και η Εργατική Λέσχη Περιστερίου.

Στη συνέντευξη τύπου μίλησε ένας εκ των κατηγορουμένων και ο δικηγόρος. Παρουσίασαν με γεγονότα τις προσπάθειες της αστυνομίας να μετατρέψει μία αντιφασιστική δράση στην περιοχή Περιστερίου Πετρούπολης το βράδυ της τρίτης 21 Μαρτίου ως μία «έκνομη» ενέργεια συνδέοντας την με καταστροφή ακυρωτικών μηχανημάτων που έγινε σε προγενέστερο χρόνο και σε άλλη τοποθεσία, φορτώνοντας κατηγορίες κάθε είδους σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει ένα ποινικό οπλοστάσιο για να κτυπήσει το ταξικό κίνημα τις οργανώσεις του και κάθε είδους αγωνιστή που δεν υποκύπτει σε κάθε είδους ΤΙΝΑ που συνεχίζει να αντιστέκεται.

Η κράτησή τους επί δύο σχεδόν ημέρες, η έρευνα στα σπίτια τους με την κατάσχεση πολιτικού υλικού και η αρχική προσπάθεια να δημιουργήσουν κακουργηματικές κατηγορίες στη βάση του καταργημένου κουκουλονόμου είναι μία προσπάθεια να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν κάθε είδους κινητοποίηση που μπορεί να προβάλλει ως αντίπαλος στο αστικό μπλοκ εξουσίας.

Στην συνέντευξη τύπου οι δηλώσεις όλων των παρευρισκόμενων οργανώσεων και συλλογικοτήτων κινήθηκαν σε πνεύμα αλληλεγγύης και υποστήριξης και καταδίκης της κατασταλτικής προσπάθειας που στοχοποιεί αγωνιστές και οργανώσεις.

Οι κατηγορίες θα καταπέσουν, οι αγωνιστές θα απαλλαγούν για άλλη μία νίκη του αντιφασιστικού κινήματος στο πλευρό της εργατικής τάξης.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s