Συνέντευξη τύπου των συλληφθέντων ενάντια στη στοχοποίηση του ταξικού και αντιφασιστικού κινήματος – Τετάρτη 29 Μαρτίου, 12 το μεσημέρι, Εργατική Λέσχη Περιστερίου

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης 21/3 προς Τετάρτη 24/3 η αστυνομία συνέλαβε τρεις αγωνιστές από τις γειτονιές του Περιστερίου και της Πετρούπολης ως ύποπτους καταστροφής ακυρωτικών μηχανημάτων εισιτηρίων σε τοπικό λεωφορείο. Για πάνω από 36 ώρες κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ και έγινε έρευνα στα σπίτια τους ενώ παρακρατήθηκε και πολιτικό υλικό που δεν υπάρχει στη δικογραφία, προφανώς για λόγους «φακελώματος».
Η επίδικη πράξη είχε συμβεί μία ώρα πριν τους συλλάβουν και ένα χιλιόμετρο μακριά. Το μοναδικό «ύποπτο» που έφεραν ήταν η αντιφασιστική τους δράση! Εντοπίστηκαν σε σχολείο να σβήνουν φασιστικά συνθήματα και να κολλούν αντίστοιχες αφίσες. Αυτή η δράση τους στα μάτια των κατασταλτικών μηχανισμών είναι αρκετή για να τους συμπεριλάβει σε ένα μεγάλο κοινωνικό σύνολο αυτών που αντιστέκονται στο συμβιβασμό, στην υποταγή στα καθεστωτικά ΤΙΝΑ, στην συνεχόμενη υποβάθμιση της ζωής μας και στον κοινωνικό κανιβαλισμό.
Για το καθεστώς υπάρχουν οι απεργοί, οι διαδηλωτές, οι καταληψίες, οι αφισοκολλητές, οι αντιφασίστες, αυτοί που αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς – στα ολοένα αυξανόμενα διόδια και στις μπαριέρες στα εισιτήρια στα ΜΜΜ, σε αυτούς που διοργανώνουν συσσίτια και διαμονή σε μετανάστες και πρόσφυγες, δηλαδή σε κάθε λογής αγωνιστή υπερασπιστή κοινωνικών δικαιωμάτων και πολιτικό διεκδικητή μιας άλλης κοινωνίας. Νομοθετεί, λοιπόν, ένα νομικό οπλοστάσιο όπου δεν το ενδιαφέρει η «απόδοση δικαιοσύνης» αλλά η δημιουργία ενός τιμωριτικού πλαισίου που να τρομοκρατεί το κίνημα.
Η δίωξη των τριών αγωνιστών δεν έχει στόχο το αυξανόμενο κίνημα αμφισβήτησης της νέας πολιτικής στα εισιτήρια αλλά το συνολικό ταξικό κίνημα, όποιον «κολλάει» στα χαρακτηριστικά της πολιτικής αμφισβήτησης και είναι εν δυνάμει επικίνδυνος για το σύστημα.
Η ΟΡΜΑ διοργανώνει ανοιχτή συνέντευξη τύπου της Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στην Εργατική Λέσχη Περιστερίου,  Αιμιλίου Βεάκη 28 1ος όροφος,  και θα δώσει το χώρο και χρόνο στους κατηγορούμενους και στο δικηγόρο τους να παραθέσουν όλα τα πραγματικά περιστατικά και να αναδείξουν την παντελώς ανίσχυρο κατηγορητήριο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s